Gå til sidens hovedinnhold

Det nye jazzprosjektet NYX besøker Jernvaren

Artikkelen er over 1 år gammel

NYX er navnet på et helt nytt jazzprosjekt fra Scene Finnmark der de tre ansatte rytmiske musikere – Marianne Halmrast (bass), Asbjørn Ruud (gitar) og Tobias Solheim-Nilsen (trommer) møter den tromsøbaserte saksofonisten Fred Glesnes.Lørdag 21. september spiller kvartetten på Jernvaren på Hemnesberget, står det i en pressemelding.

Fred Glesnes er fra Tromsø og har gjennom mange år turnert Norge og resten av Europa. Han er en av de ledende og mest brukte frilansmusikerne, og har mange plateutgivelser bak seg, både i eget navn og som sidemann for andre.

Bookingsjefen for Hemnesjazz Magnar skreslett er stolt over å presentere denne konstellasjonen på Jernvaren i helgen.

– NYX er et spennende band med musikere, som jeg har hørt, og likt, i andre sammenhenger. De er profesjonelle og dyktige musikere, der man kan føle seg trygg på det musikalske nivået. Ofte gir slike konserter, der man kommer uten forventninger, de beste konsertopplevelsene. NYX er første produksjonen vi har i samarbeid med Scene Finnmark, et samarbeid vi håper å videreutvikle, sier Skreslett.

Asbjørn Ruud er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Universitetet i Oslo. Han har jobbet som frilanser i hovedstadens musikkmiljø, og medvirket i en rekke sammenhenger innen TV, radio, teater, ulike store og små band. Marianne Halmrast er en kontrabassist og el-bassist utdannet ved Jazzlinja i Trondheim. Siden 2008 har hun jobbet som landsdelsmusiker i Scene Finnmark. Tobias Solheim-Nilsen er født og oppvokst i Tromsø. Han tok sin utdanning ved Universitet i Tromsø, og har senere tatt studier ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Tobias har jobbet som frilansmusiker siden 2015 og ble ansatt som trommeslager i Scene Finnmark i 2018. Hans hovedfokus i musikk er på improvisasjon og lekenhet i prosjektene han spiller i.

Kommentarer til denne saken