Det overrasker oss dersom Bunadsgeriljaen mener en modell med ett sykehus, for eksempel i Mosjøen, er bedre enn en løsning enn to sykehus med hver sin fødeavdeling

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev Vi viser til Bunadsgeriljaens svar på vårt innlegg. De har ikke tolket vår oppfordring om en samlende sykehusløsning for Helgeland i beste mening.

Vi og våre naboer på Nord-Helgeland er enig om at to sykehus med akuttberedskap og fødeavdeling er best tilpasset Helgeland med sin geografi.

Vi viser til felles innlegg i avisene fra politisk ledelse i Nesna, Lurøy, Rødøy og Rana der vi blant annet uttrykte følgende:

«Vi ønsker fortsatt en balansert sykehus- og beredskapsstruktur på Helgeland:To sykehus på Helgeland med akuttberedskap og fødeavdeling, ett i nord (Mo i Rana) og ett ved kysten (Sandnessjøen), et DMS i midten (Mosjøen) samt et DMS og luftambulanse i sør (Brønnøysund).»

Rana kommune er åpen for at akuttsykehuset i Sandnessjøen ikke bare skal ha akuttmedisinsk beredskap (de fleste akuttilfellene som hjerneslag, hjerteinfarkt osv.), men også kan ha akuttkirurgisk beredskap (bløtdelskirurgi) og fødeavdeling med gynekologer i vakt.

En slik tosykehus-modell har både Nasjonal helse- og sykehusplan og helseminister Bent Høie åpnet for.

Det overrasker oss dersom Bunadsgeriljaen mener en modell med ett sykehus, for eksempel i Mosjøen, er bedre enn en løsning enn to sykehus med hver sin fødeavdeling.

Vi vil fortsatt arbeide for en mest mulig samlende løsning for framtidens sykehusstruktur på Helgeland.

Geir Morten Waage Anita Sollie

Ordfører i Rana kommune Varaordfører i Ran kommune

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken