Det strømmer på med «korona-gaver» til Helgelandssykehuset: – Det kjennes godt å være del av en nasjonal dugnadsånd

Prosjektleder ved Drift og Eiendom, Trond Nilsen og Irene Hølmo, begge fra Helgelandssykehuset sjekker ut gardiner i tidligere Polarsirkelen videregående skoles avdeling Kongsvegen, og liker det de ser.

Prosjektleder ved Drift og Eiendom, Trond Nilsen og Irene Hølmo, begge fra Helgelandssykehuset sjekker ut gardiner i tidligere Polarsirkelen videregående skoles avdeling Kongsvegen, og liker det de ser. Foto:

DEL

Samme kveld som Rana Blad publiserte nyheten om at Helgelandssykehuset har klargjort en nye sykehusfløy med 26 pasientrom i Rana, merket en ansatt ved Polarsirkelen videregående seg bisetningen om at det fortsatt manglet gardiner på rommene.

– Hun tok kontakt med meg som rektor og påpekte at Polarsirkelen har gardiner til overs, som fortsatt henger på tidligere avdeling Kongsvegen, forteller rektor Thomas Skonseng og legger til:

–Hun mente vi kunne ta en for laget.

(Saken fortsetter under bildet)

Thomas Skonseng, rektor Polarsirkelen videregående skole, tente straks på ideen om å donere gardiner fra den nå fraflyttede avdelingen ved Kongsvegen, til 2. etasje i gamle Selfors sykehjem som er oppgradert til sykehusfløy i disse koronatider.

Thomas Skonseng, rektor Polarsirkelen videregående skole, tente straks på ideen om å donere gardiner fra den nå fraflyttede avdelingen ved Kongsvegen, til 2. etasje i gamle Selfors sykehjem som er oppgradert til sykehusfløy i disse koronatider. Foto:

Allerede dagen etter hadde helseforetaket fått tilbudet, og var på plass med en liten delegasjon for å sjekke om gardinene kunne passe. Og det kunne de.

–Jeg syntes det var en veldig god idé, og det falt også i smak hos drift- og eiendomsdirektøren i Helgelandssykehuset. Det er en nasjonal dugnadsånd i disse koronatider, og det kjennes godt å få være en del av den, sier rektor Thomas Skonseng.

Prosjektleder Trond Nilsen ved Drift og Eiendomsavdelingen i Helgelandssykehuset er svært fornøyd med tilbakemeldinga fra folk og bedrifter. Polarsirkelen videregående er nemlig langt fra alene om å ta kontakt for å tilby livsnødvendige varer og tjenester i disse koronatider.

Nylig fortalte Rana Blad om Sintef Norlab som overrakte 90 liter håndsprit til sykehuset i Rana.

Og om frisør Inger Johanne Åstrøm som overleverte hansker og munnbind fra frisørsalongen sin på Storforshei, til sykehuset.

Mange er på tilbudssida i disse koronatider. Dette er en oversikt over gaver og tilbud som Helgelandssykehuset har mottatt/fått tilbud om:

  • Aker BP: 400 overtrekksdresser til sykehuset i Sandnessjøen (sykehuset har i ettertid delt disse med kommunen), 2.500 blåsokker samt hansker.
  • I tillegg har vi fått en Oksygen stasjon.
  • TESS: Vi fikk kjøpe 10.000 munnbind og 700 besøksfrakker
  • Verket Musikkfestival og Bent Ivan Magnussen: Utlån av telt for å ha sorteringsområde utenfor mottakelsen i Rana.
  • MBA kom med tilbud om utlån av dieselvarmer.
  • Inger Johanne Åstrøm (frisør) har gitt alle hansker og munnbind til sykehuset i Rana.
  • Sintef Norlab (tidl. Molab) har laget 90 liter håndsprit til sykehuset i Rana.
  • Polarsirkelen videregående skole har donert gardiner til ny sykehusfløy i gamle Selfors sykehjem.

- I tillegg har flere meldt seg frivillige til å produsere utstyr/donere munnbind og masker. Noe har vi måttet takke nei til da det ikke oppfyller krav sykehuset må stille til utstyr, blir det opplyst fra kommunikasjonsavdelinga i Helgelandssykehuset.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken