Gå til sidens hovedinnhold

Det vi ønsker er tryggheten med å ha en person tilstede på natt

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi ønsker å få komme med noen tilsvar på hva administrasjonen i Rana kommune sier om situasjonen på Hauknes omsorgsenter. Det er også noen tjenester vi mottar som vi også vil komme med en uttalelse om.

Tidligere hadde vi en vasker som leverte en tjeneste som vi var svært fornøyd med. Hun vasket 16 av 27 leiligheter. Da dette ble endret fikk vi en tjeneste vi ikke var tjenlig med, derfor har flere av oss ordnet med privat vaskehjelp. Hvorfor ble den tjenesten som fungerte så godt bli tatt i fra oss?

Endringen av alarm og hvilende nattevakt skulle styrke tilbudet. Seksjonsleder sier at de ønsket å utnytte den hvilende nattevakten som eksisterte på en annen måte. Dette for å øke bemanningen og kompetansen på natt. Hun som var hvilende nattevakt og ufaglært fikk bare beskjed at hun ikke hadde jobb lenger. Hun hadde da vært der i mange år, og var godt kjent. Det vi ønsker er tryggheten med å ha en person tilstede på natt, og da helst en som er kjent.

Les også

Beboerne mener tryggheten har forsvunnet fra Hauknes omsorgsbolig: – Føler vi har mistet noe av hjemmet vårt

Det ble lovet at det er 45 minutter responstid. Vi har en annen opplevelse.

De hadde også en gladnyhet til oss. Vi skulle få kaffe og aktivitet på onsdager fra den 05.05.21. Vi har hele denne over elleve år lange perioden ordnet oss selv med kaffekos på onsdager, da med koronarestriksjoner.

Ragnhild Laukholm og Titti Iglum

Kommentarer til denne saken