Dette gratistilbudet hadde 800 deltakere i Rana i fjor og satser nå også på Træna: – En veldig fin måte å komme seg ut på tur

Kristin Nilssen og Ole Morten Wie i Mo orienteringsklubb ser fram til en ny sesong med stolpejakt, et populært tilbud som er gratis.

Kristin Nilssen og Ole Morten Wie i Mo orienteringsklubb ser fram til en ny sesong med stolpejakt, et populært tilbud som er gratis. Foto:

Mo orienteringsklubb er i gang med en ny sesong med stolpejakt.

DEL

Stolpejakt er et populært gratis tilbud som passer for alle. Nå er den fjerde sesongen i Rana innledet, mens det nye av året er at det også blir tilbud på Træna.

Det er Mo orienteringsklubb som organiserer og setter ut stolpene, som skal stå gjennom sommeren. Stolpejakt er blitt populært i hele landet, og det finnes tilbud i alle fylker. Tilbudet er ikke bare for medlemmer av klubben eller aktive orienteringsløpere, snarere tvert imot.

– Dette er for alle og en veldig fin måte å komme seg ut på tur, sier Ole Morten Wie i orienteringsklubben.

Bruker app

Man kan enten bruke kart for å finne stolpene, eller bruke en app. Når man finner stolpen, registrerer man det med telefonen slik at det ikke er nødvendig å berøre stolpen. Det er nok å skanne inn QR-koden på stolpen, så blir det registrert i appen.

– Vi setter ut 50 poster i fire områder i byen, sier Wie.

Det er først satt ut totalt 28 stolper i sentrum og i Klokkerhagen, det vil si fra Revelneset og helt opp til Årestua, men også innom Gruben. På grunn av sen vår, skal de siste 22 stolpene på Ytteren og Selfors settes ut senere. I fjor var alt klart 10. mai, men det var sjanseløst i år.

En ting er stolpejakt i eget nabolag, mange bruker samme appen på helt andre kanter av landet. I Nord-Norge er det spesielt mange stolpejegere i Bodø og Harstad, men slett ikke noe dårlig antall i Rana heller. I fjor var det registrert cirka 800 deltakere.

– Det finnes mange stolpejegere som reiser rundt i hele landet, det er blitt utrolig populært, sier Kristin Nilsen.

Brosjyre med kart er tilgjengelig gratis.

Brosjyre med kart er tilgjengelig gratis.

Det får Ole Morten Wie til å bruke appen og søke fram listen over dem som har registrert seg ved flest stolper i landet så langt i år, og det nærmer seg 2.000 for de øverst på listen.

Med tanke på årets sommer med utreiseforbud er det nok mange som kanskje får seg en ny hobby når de leser dette.

25 stolper på Træna

På Træna er det Polarsirkelen friluftsråd som har satt ut 25 poster, et fint tilbud både for lokalbefolkningen og tilreisende.

– Det blir en utrolig opplevelse for dem som kommer til Træna på stolpejakt, sier Wie.

I Rana blir det for første gang laget en kartbrosjyre, som er gratis. De blir lagt ut på Sportshuset i Langneset og på campingplasser og hoteller, slik at også tilreisende kan få et tilbud i friluft når de er på besøk. Mo orienteringsklubb skal også dele ut til bedrifter.

Stolpejakten

  • Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en applikasjon på mobilen, slik at man kan scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med.
  • Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet.
  • All informasjon finnes på stolpejakten.no.


Artikkeltags