Når Chatrin Michalsen Hagen trener er hun spesielt opptatt av at spillerne trives når de driver med håndball.

Derfor er det ikke bare trening på bane som gjelder for Selfors UL/B&Y IL sitt lag i jenter 16-klassen. De trener også alternativt.

– Spillerne skal glede seg til å trene. Det er på den måten vi skaper et grunnlag for at flere blir med, sier Michalsen Hagen om ikke bare å trene ren håndball.

Alternativ trening

– Vi hopper på trampett, vi danser, vi driver styrketrening og vi har litt mental trening. Men ballen er med hele tida, påpeker hun.

Så langt er samarbeidet som ble startet i sommer en suksess, og det i motsetning til andre aldersbestemte lag lokalt som sliter med å stille lag i aldersbestemte klasser, som Gruben IL som gikk ut i Rana Blad i et håp om at flere meldte seg.

SUL/B&Y IL J16 har i dag 15 spillere i troppen og har fått en god start på seriespillet. I helga spilte de to bortekamper mot Rørvik 2 og vant den ene 18-13, mens den andre endte 14–14.

– Dette var de første kampene jentene spilte med klister. Det syntes i starten. Ballen levde sitt eget liv. Men det gikk seg til og det var mange gode prestasjoner. Det var laget som vant, framholder Chatrin.

Pandemien har gjort at laget bare har fått trent en måneds tid. Derfor ser treneren fram til å få tre uker med trening før neste kamp hjemme på Ytteren (23. oktober).

– Det er et enormt potensial i dette laget. Samtidig er vi forberedt på at det kan bli en tøff sesong. Men vi vil bli bare bedre og bedre. Etter hvert synes jeg synd på dem vi skal møte, smiler Chatrin.

Hun vet hun har med en gjeng jenter som er i en alder det ikke er så lett å tro på seg selv. Derfor er hun opptatt av at de ikke kan prestere på topp i alle kampene.

– Vi må tåle ikke å lykkes hele tida, sier Chatrin og er inne på temaet mental trening igjen.

Tar var på hverandre

En oppgave hun ga jentene handlet om tre gule lapper. På lappene skulle det stå «Du er sterk». De skulle så plasseres tre plasser i huset hjemme. Blant annet på soverommet og på ytterdøra.

– På den måten ble de minnet om budskapet hver gang de passerte en lapp, sier Michalsen Hagen, som roser jentene for måten de har taklet den første tiden sammen på.

– Det går SÅ bra. Jentene tar vare på hverandre og miljøet er helt topp, sier hun om et lag som trener tre ganger i uka og som har et godt støtteapparat bak seg.