Mottaksarbeider i Mottak nord, Krasimira Strand, går i dag ut med en oppdatering om klær- og skosituasjonen på Skillevollen-mottaket i Rana. Samtidig sender hun en takk til alle som hjelper og bidrar og slik gjør situasjonen for mennesker i en tøff virkelighet noe lettere.

– Tusen takk til alle dere som har bidratt til at nesten alle ukrainere nå har varme jakker og sko, sier hun.

Det er over 70 flyktninger på Skillevollen per 9. mai. Tirsdag 10. mai kommer ytterligere 13 stykker og det er ventet flere utover uka. De 13 som ankommer i morgen skal bo på Mo gjestegård i sentrum av Mo i Rana.

– Vi har allerede begynt med bosettingssamtaler med flere av flyktningene og det er bra. Vi håper denne prosessen går fort og at de får bosted i ulike kommuner så snart som mulig. Hvor de skal bestemmes av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), sier Lars Petter Falch Larsen hos Mottak nord i Rana.

Strand takker også deler av næringslivet som har gitt penger eller utstyr. Blant annet har Bedre økonomitjenester gitt 10.000 kroner til innkjøp av sko. Likevel er det fortsatt behov for flere joggesko og gummistøvler. Særlig trengs gummistøvler i størrelsene 35 til 38. Og det er en gutt som har behov for støvler i størrelsen 45–46.

– Vi har også behov for hverdagsklær for menn og kvinner i alle størrelser. Særlig turbukser. Vi trenger per dato ikke finere klær, det har vi fått mye av, sier Strand.

Ungene trenger også mer klær, særlig varme og gode klær til utendørs bruk.

– Spesielt ull i størrelsene fem til 17 år, utebukser, regnbukser og regnjakker, opplyser Strand.

På Facebookgruppen «Vi som støtter Ukraina i Mo i Rana» legges fortløpende spesifisert informasjon om hva ukrainerne trenger.

De som ønsker å gi klær og utstyr kan levere dette på kontoret til mottaket i Strandgata 5 i Mo sentrum. Muligheten for levering er i tidsrommet klokken 8 til 15.30.