Gå til sidens hovedinnhold

Det er bekymringsfullt at Diabetesforbundet velger å ty til en foredragsholder som gir anbefalinger i strid med de nasjonale retningslinjene

Artikkelen er over 2 år gammel

LESERBREV Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kommentar til diabetesforedrag med Trine Dahlmo:

Som spesialist i indremedisin og over 15 års erfaring fra diabetespoliklinikk ved Helgelandssykehuset Mo i Rana, stiller jeg meg undrende til de anbefalingene som ernæringsterapeut Trine Dahlmo kommer med. Anbefalinger er strid med de nasjonale retningslinjene for Diabetes og det som blir praktisert.

Det er flere studier som støtter de nasjonale retningslinjer, blant annet i forhold til anbefalinger rundt inntak av fettsyrer og karbohydrater. Kostrådene som Trine Dahlmo kommer med er til dels uforsvarlig og er i strid med det som anbefales av sykehus og diabetespoliklinikk. Målet med anbefalingene er at personer med diabetes skal få minst mulig senkomplikasjon og en tilsvarende forventet levealder som personer som ikke har diabetes.

Det er bekymringsfullt at Diabetesforbundet velger å ty til en foredragsholder som gir anbefalinger i strid med de nasjonale retningslinjer. Det viser også at behovet for en kommunal klinisk ernæringsfysiolog er stort. Dette for å gi mennesker med diabetes en helhetlig behandling og veiledning ut fra egne forutsetninger og behov.

Som spesialist i indremedisin anbefaler jeg personer med diabetes å ta utgangspunkt i de nasjonale retningslinjene og de anbefalingene som helsepersonell i dialog med pasientene kommer med.

Svenja Dietrich

Les mer

Vi stiller oss kritiske til at Diabetesforbundet, både lokalt og sentralt, går god for å bruke alternative behandlere

 

Kommentarer til denne saken