Gå til sidens hovedinnhold

Diabetesforbundet 70-årsjubileum markeres i Rana

Artikkelen er over 2 år gammel

Diabetesforbundet Rana skal ta sin del av markeringen av Diabetesforbundets 70-årsjubileum. 10. oktober er den lokale datoen.

Hanne Iversen som er leder i Diabetesforbundet Rana sier at det da blir foredrag med Trine Dahlmo med tittelen «Friskere med diabetes» på Mo samfunnshus, som vil være åpent for alle som ønsker.

Dahlmo har i sin snart 20-årige klinikkpraksis gjort erfaringer med hvordan kostholdet kan bedre blodsukkerverdiene og eventuelle følgesykdommer ved type 2-diabetes.

Diabetesforbundet Rana ble stiftet i 1955 og har 231 medlemmer. Forbundet har fem diabeteskafeer/medlemskvelder i løpet av året.

– Vi prøver å ha et større arrangement annethvert år der vi ønsker å markere oss mer utad, og 10. oktober blir den dagen for oss, sier Iversen.

Det er cirka 28.000 i landet som har diabetes type 1, som ofte oppstår blant barn og unge. Så mange som 300.000 kan ha diabetes type 2, og mange vet ikke at de har det. Type 2 oppstår som regel blant voksne, der arv, overvekt, kosthold og inaktivitet er triggerfaktorer for å få sykdommen.

Diabetes kan enkelt diagnostiseres ved en prøve hos fastlegen.

Kommentarer til denne saken