Gå til sidens hovedinnhold

Disse flinke elevenes 22. juli-bidrag havnet på topplista i landet: – Har jobbet særs godt med bidragene

I februar fikk Onøy/Lurøy oppvekstsenter, sammen med alle andre ungdomsskoler og videregående skoler i landet, invitasjon til å delta på 22. juli-senterets skolekonkurranse som de arrangerer i forbindelse med 10 års markeringen av 22. juli 2011. Det skriver Lurøy kommune i en pressemelding.

Leverte maleri

Elevene skulle sende inn et valgfritt bidrag med buskapene «Aldri mer 22. juli» og «Vi må aldri glemme» og skulle svare på spørsmålene «Hva legger dere i dette?» og «Hvordan kan vi sørge for at de to budskapene ikke bare blir tom prat?». Dette skulle være med å sette temaene 22. juli, demokrati og antirasisme på timeplanen, forteller Kristine L. Klippenvåg, kontaktlærer ved Onøy/Lurøy oppvekstsenter i pressemeldingen.

– På skolen hos oss startet vi med å arbeide med temaene gjennom å snakke om hendelsene, vi så filmen «Utøya 22. juli» og både snakket og skrev om dette etterpå, sier Klippenvåg.

Elevene hadde deretter en idémyldring om hva som kunne være et godt bidrag og fikk arbeide videre med den ideen de likte best, forklarer kontaktlæreren.

– Vi stemte over bidragene og sendte inn ett bidrag per klasse fra åttende til 10. trinn, sier hun.

Tirsdag 8. juni fikk klassene se en digital vinnerseremoni og maleriet de hadde sendt inn ble blant de fem høyeste rangerte bidragene og fikk en fjerdeplass. Maleriet ble sendt inn med et presentasjonsskilt som inneholdt informasjon og et dikt.

– Elevene har jobbet særs godt med bidragene vi sendte fra oss. Jeg håper elevene sitter igjen med en dypere forståelse av denne dramatiske hendelsen og at de har lært mye rundt dette temaene som naturlig dukket opp, sier Klippenvåg og fortsetter:

– I tillegg fikk klassen oppleve å være med å bidra, konkurrere og komme på ei topp 5-plassering, på landsbasis. Dette til tross for at de bor langt unna der hendelsene fant sted i 2011, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken