Gå til sidens hovedinnhold

Disse seks utgjør det nye fylkesrådet

Artikkelen er over 1 år gammel

Det nye fylkesrådet i Nordland ble presentert i dag og med det har vi fått to nye fylkesråder på plass.

Det nye fylkesrådet består av følgende personer:

Tomas Norvoll (Ap), fylkesrådsleder

Svein Eggesvik (Sp), fylkesrådets nestleder, med ansvar for økonomi

Knut Petter Torgersen (Ap), konstituert fylkesråd for utdanning (for Hild-Marit Olsen)

Ingelin Noresjø (KrF), fylkesråd for næring

Bent-Joacim Bentzen (Sp), fylkesråd for samferdsel

Kirsti Saxi (SV), fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse

De to nye er Kirsti Saxi (SV) som blir ny fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, og Bent-Joacim Bentzen (Sp) som overtar som samferdselsråd.

Saxi er født og oppvokst i Vadsø, og er utdannet spesialpedagog. Hun har lang fartstid i fylkespolitikken i Finnmark, som medlem av fylkestinget fra 1995 til 2007. Hun var fylkesvaraordfører fra 2003 til 2005 og fylkesordfører fra 2005 til 2007. Hun har også to perioder i kommunestyret i Vadsø, og tre perioder som 1. vara til Stortinget. Fra 2007 til 2011 var Saxi utdanningsdirektør i Finnmark. Hun har de siste åtte årene vært leder for Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen.

Bentzen kommer fra Hadsel. Han har studert internasjonal politikk, og har åtte års erfaring fra Forsvaret. Han har gått befalsskole, og har arbeidet både i Sjøforsvaret, Hæren og Heimevernet. Fra juni 2018 har han vært politisk rådgiver i Senterpartiet stortingsgruppe for utenriks- og forsvarssaker.

- Jeg er veldig fornøyd med sammensetningen av det nye fylkesrådet. Med denne gjengen i førersetet får vi de beste forutsetninger for å utforme god politikk for Nordland i tiden fremover, uttaler fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Kommentarer til denne saken