Gå til sidens hovedinnhold

To personer siktet i forbindelse med dødsfall i Rana

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiadvokat Sølvi Elvedahl sier de har tatt ut siktelse på to personer i forbindelse med et dødsfall i Rana tirsdag, men hun kan ikke si hva de to er siktet for.

– Dette er de to som er nærmest hendelsen og derfor er de siktet, men jeg kan ikke gå ut med hva de er siktet for. Jeg kan ikke gå ut med dette da dokumentene er klausert, sier hun.

Den ene personen som er siktet har politiet løslatt tirsdag kveld.

– Vi har sikret oss de bevisene vi skal ha foreløpig, men den andre personen skal vi fortsatt avhøre. Disse avhørene driver vi på med nå, sier hun.

Elvedahl sier de avventer obduksjon av avdøde.

– Denne skal foregå i morgen og vi har ingen flere kommentarer til saken nå, sier Elvedahl.

John Erik Nygaard er oppnevnt som advokat til en av de siktede og kan bekrefte dette.

- Det jeg kan si er at jeg representerer en av dem som er siktet i saken og at min klient ikke erkjenner straffeskyld. Jeg vet ikke hvordan politiet vil håndtere dette videre og kan ikke kommentere ytterligere i saken før det foreligger ny informasjon fra politiets side, sier Nygaard

Tidligere tirsdag sendte politiet ut følgende pressemelding i forbindelse med dødsfallet:

Politiet i Mo i Rana har iverksatt etterforskning etter at en kvinne ble funnet død tidlig i morges. Funn på stedet gjorde at man fant det nødvendig å foreta nærmere undersøkelser for å kartlegge hva som har skjedd. Vi holder alle muligheter åpne og er kommet godt i gang med de etterforskingsskritt som skal gjøres. I den forbindelse vil vi også avhøre to personer som kan ha kjennskap til hendelsen. Kvinnen vil bli sendt til obduksjon. Vi har ingen videre informasjon om dødsårsak eller hendelsesforløp før vi får den foreløpige obduksjonsrapporten.

Etterforsker mistenkelig dødsfall på Mo