Gå til sidens hovedinnhold

Dronning Sonja kommer

Artikkelen er over 5 år gammel

HM Dronning Sonja skal foreta den offisielle åpningen av nyeste skulptur til Skulpturlandskap Nordland på Træna. Det skjer torsdag 25. juni.

Dronningen skal avduke skulpturen som er laget av Anawana Haloba, født i Zambia i 1978, men hun bor og arbeider i Oslo. Hun jobber med performancebasert video- og lydinstallasjoner, ofte med kroppen som medium.

Arbeidene hennes utforsker posisjoner og relasjoner i ulike miljøer innen forskjellige politiske, sosiale, økonomiske og kulturelle kontekster. Hun er også opptatt av å belyse deler av historieskrivingen som er lite utforsket. Haloba er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo og Rijksakademie i Amsterdam.

Skulpturen er i sort granitt, bronse og transparent matt massiv akryl. Den inneholder også lys og spesialkomponert lyd/musikk. Kroken på toppen er en forstørret kopi av en 9000 år gammel fiskekrok funnet på Træna.

Dronningen skal ankomme Træna klokken 11 og skal spasere opp til skulpturen med stopp ved de nye kommunale boligene og lekeplassen, før hun ankommer skulpturen. Hun passerer også aldershjemmet. Under åpningen blir det taler ved ordfører Per Pedersen, Træna kommune og fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Ingelin Noresjø.

Kommentarer til denne saken