Du kan være den en småbarnsfamilie i Rana trenger for å få hjelp til å komme over en litt vanskelig kneik

Nye kurs: Familiekoordinator Wenche Gjesbakk i Homestart trenger nye frivillige familiekontakter. Nå blir det nye kurs. Foto: Toril S. Alfsvåg

Nye kurs: Familiekoordinator Wenche Gjesbakk i Homestart trenger nye frivillige familiekontakter. Nå blir det nye kurs. Foto: Toril S. Alfsvåg

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Du kan være den en småbarnsfamilie i Rana trenger for å få hjelp til å komme over en litt vanskelig kneik.

– Familiekontaktene bruker to til fire timer i uka over en seks måneders periode, til å hjelpe en familie som selv har bedt om støtte, sier familiekoordinator i Home Start, Wenche Gjesbak.

Nye kurs over sju kvelder starter opp 29. januar. Hvis dette er noe du er nysgjerrig på, kan du ta kontakt med Home Start Familiekontakten eller Frivilligsentralen i Rana.

– Det er gratis og uforpliktende å delta. Det er du som bestemmer om og når du vil ta oppdrag. Det skal være like enkelt å si nei som ja, sier Wenche Gjesbak og legger til:

– Tilbakemeldinga fra familiekontaktene er at de får minst like mye tilbake gjennom den frivillige innsatsen, som de gir. Det oppleves som veldig meningsfullt å få dele små og store øyeblikk i lag med en familie.

Hjelpa skal være en hjelp til selvhjelp i en vanskelig periode, slik at foreldrene kan få overskuddet tilbake.

Tema på kurskveldene er:

Hvordan kan vi som frivillige hjelpe?, familieliv, å være foreldre til funksjonshemmede barn, verdiene og holdningene våre, hvordan ta vare på seg selv og sette grenser som frivillig, møte med mennesker i sorg, innvandrerfamilier, hvordan ta avskjed med familier.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken