Sitter du og trommer med fingrene og ser i været i håp om mer påskevær som det vi hadde langfredag, så venter du nok forgjeves er du stasjonert på Helgeland 16. april og de siste dagene av påskeferien.

Vakthavende meteorolog, Martin Granerød ved Meteorologisk institutt kan ikke love oss svetting i hytteveggen og solkrembonanza før de fleste av oss er tilbake på jobb igjen. Som han treffende uttrykker det: Typisk.

– Det blir ingen store nedbørsmengder, men jo lenger nord du er på Helgeland jo mer utrygt er det for regn, sier Granerød og sier at vi må belage oss på grått og noe regn ut Påskeaften og så skyet og delvis skyet vær de neste par dagene.

Imidlertid skal det holde seg ganske mildt og meteorologen ser ikke bort fra at temperaturen kan komme opp i både 10 og 11 varmegrader på søndag. Og slik blir det også på mandag.

Han slenger til oss et lite verbalt kjøttbein med håp her vi sitter under en grå himmel, med vimpelen på flaggstanga rett ut:

– Sola kan jo titte innom, men noe sol fra skyfri himmel ser det ikke ut til å bli. Det ser også ut til å bli mer skyer mandag, men også da kan det være håp om å få se sola. Det er lavt skydekke mandag morgen, så skal det bli lettere utover dagen, sier Granerød.

Nattetid kan temperaturen komme ned mot 0 grader, og i høyereliggende fjellstrøk, som Korgfjellet og Saltfjellet, er det mer sannsynlig med temperatur på rundt fem grader, enn over ti.

– Så hvem skal vi misunne da, hvem har det beste påskeværet akkurat nå? (Lørdag 16. april klokken 15:30)

– Det er nok Sør-Norge og særlig de sørlige fjellstrøkene. Østlandet, Sørlandet og Møre og Romsdal har det aller beste påskeværet nå.

– Og det aller beste, hva vil det si?

Ja, det er sol fra skyfri himmel, og hele 14–15 grader i lavereliggende strøk. Mange der har drømmepåsken.

Jaha. Hva med oss på Helgeland da? Hva skal vi gjøre?

Dere får bare forberede dere på neste uke og bedre vær fra tirsdag, sier Martin Granerød.

Hender det at dere får kjeft for at været er dårlig?

Det hender fra tid til annen at vi får kjeft for at været er dårlig ja. Det skjer oftere når det er meldt bra vær og så blir det dårlig, enn omvendt.

Forstå det den som kan.