Trackmania Meløy 2022 beskrives av arrangøren som tidenes største Norges e-sportturnering, og vil samle verdens beste spillere i Meløy kommune. Turneringen er også den største gjennom tidene innenfor spillet Trackmania, skriver arrangør Eirik Holdal i en pressemelding.

Torsdag 17. mars slippes de 500 billetter til turneringen som avholdes helgen 13. og 14.august i Ørneshallen på Ørnes.

– Trackmania Meløy 2022 er en turnering som ønsker å skape noe for lokalsamfunnet, samtidig som det løfter frem hele regionen ut til den store verden. Jeg mener at Nordland og Norge aldri har sett et lignende arrangement, forteller prosjektskaper og prosjektleder, Eirik Holdal (27).

Til Meløy kommer noen av verdens største profiler innenfor gaming, som har til sammen over 10 millioner følgere på sosiale medier. I forkant av turneringen som avholdes i helgen, vil disse profilene utforske Meløy og området rundt i dagene før. Alt dette vil sendes ut til hele verden.

– Grunnen til at jeg vil kombinere opplevelser med turneringer er muligheten dette gir til området her. Vi trenger flere folk i fremtiden, og da spesielt unge folk. Om disse ungdommene eller unge voksne som sitter i Europa ser hvor flott det er og hvilke muligheter som finnes i nord, så tror jeg sjansen er stor for at noen etter hvert vil ta turen nordover, mener Holdal i pressemeldingen.

Han tror billettene vil bli solgt unna raskt.

– Jeg vet at det sitter mange ute i Europa og verden som er klare til billettslipp. De vet hvor stor denne turneringen vil bli. Så mitt budskap til det lokale markedet er å sikre seg en billett før det er for sent. Dette er en opplevelse som sjeldent finner sted i Norge, forteller Holdal.