I slutten av mars skal Byggegallaen gå av stabelen og i den anledning har en jury plukket ut kandidater til prisen for Årets anlegg og Årets bygg. I kategorien Årets anlegg er det plukket ut tre kandidater og prosjektet E6 Helgeland Nord er en av disse, skriver Bygg.no.

Juryleder Kjersti Folvik, sier det både er en stor og interessant oppgave å gå gjennom så mange spennende prosjekter i forbindelse med juryarbeidet.

– Vi hadde i år uvanlig mange gode kandidater, spesielt i bygg-kategorien. Det er dermed gjennomgått en lang rekke prosjekter før vi kunne bli enige om de nominerte kandidatene. Det er mange gode prosjekter som også ikke nådde opp, men juryen er godt fornøyd med de nominerte kandidatene som har kommet helt frem til finalen, sier Folvik.

Hun drar spesielt frem godt samarbeid, det å ta i bruk nye digitale hjelpemidler, bærekraft og ikke minst et godt HMS-arbeid som viktige kriterier juryen vektlegger.

– Vi ser at prosjektene som et godt organisert og preget av tett og fruktbart samarbeid gjennom hele verdikjeden scorer bra i de fleste kategorier, legger Folvik til.

Nå skal juryen finne frem til vinneren blant de nominerte kandidatene i begge kategoriene.

Juryen består av:Kjersti Folvik (Aspelin Ramm)

Per-Arne Horne (DiBK)

Heidi Berg (Trimble)

Harald Martin Gjøvaag (Selvaag Bolig)

Kari Sandberg (EBA)

Arve Brekkhus (Byggeindustrien/bygg.no)

Lene Eikefjord (Byggenæringens Mediesenter).

E6 Helgeland nord

Sted: Fra Urlandå til Bolna i Nordland

Prosjekttype: Bygging og utbedring av 62,7 kilometer vei

Kontraktssum eks. mva.: 1,536 milliarder kroner for bygg-kontrakten (drift av vei til 2030 kommer i tillegg)

Byggherre: Statens vegvesen

Totalentreprenør: Hæhre Entreprenør

Rådgiver: Aas-Jakobsen Trondheim og ViaNova Trondheim