Gå til sidens hovedinnhold

E6 nord for Mosjøen stenges i seks timer hver dag fra mandag til lørdag - i ti uker

Artikkelen er over 3 år gammel

I uke 38 starter Skanska sprengningsarbeid ved Aspnes nord for Mosjøen. E6 vil være helt stengt for trafikk på kveld og natt hver uke frem til slutten av november, står det i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Nærmere 60 000 kubikkmeter stein skal sprenges ut som en del av byggingen av en ca. 700 meter lang tunnel i veglinja til nye E6. Med unntak av søndager vil Skanska holde på hver eneste dag frem til uke 48.

- Arbeidet vil pågå helt inntil E6 og vi forventer en del nedfall av stein når salvene går. Av hensyn til trafikantenes sikkerhet må vi derfor stenge vegen mens sprengningsarbeidet pågår, sier delprosjektleder Steinar Livik i Statens vegvesen.

Omkjøring gjennom Drevjadalen

E6 vil være stengt fra klokken 20:00 til 02:00 mandag til lørdag. Stengingen gjelder for alle typer kjøretøy, inkludert blålysetatene.

Omkjøring er skiltet langs fylkesveg 78 gjennom Drevjadalen (se kart under).

Utenom stengeperioden vil fremkommeligheten på strekningen være redusert. Ett kjørefelt vil være stengt, og det blir lysregulering forbi området.

- Skanska har store anleggsmaskiner som de skal ha inn og ut av anleggsområdet. Derfor trenger de plass også på dagens veg de neste ukene, legger Livik til.

Naboer til området må belage seg på en del støy i tiden fremover.

Ferdig i 2021

E6 Helgeland sør er ett av tre delprosjekter i pakken E6 Helgeland. Som søsterprosjektet lenger nord, bygges prosjektet ut etter en vegutviklingskontrakt. Den gir entreprenøren ansvar for både prosjektering og bygging av den nye vegen, samt drift og vedlikehold av hele strekningen i 15 år.

Delprosjektet består av syv parseller, og til sammen skal Skanska og underentreprenørene bygge og utbedre ca. 58 kilometer veg. I løpet av 2021 skal hele prosjektet være ferdig, står det i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken