Gå til sidens hovedinnhold

E6 ved Krokstrand åpnet for trafikk, og E6 over Saltfjellet stengt grunnet flom

Artikkelen er over 2 år gammel

Oppdatert: Saltfjellet er nå åpnet for kolonnekjøring. Det melder Statens vegvesen litt før klokken 1200.

Oppdatert fredag morgen: Til Rana Blad opplyser Renate Ånes ved Veitrafikksentralen fredag morgen at E6 ved Krokstrand nå er åpnet for trafikk igjen.

- Veien ble åpnet klokken 0220 natt til fredag. Det er fortsatt endel vann på veien, så det vil være fare for vannplaning enkelte steder, sier Ånes.

Men samtidig som E6 ved Krokstrand er åpnet, så stenges E6 et annet sted igjen. Denne gang over Saltfjellet.

- Vi fikk melding nå for 10 minutter siden at Saltfjellet stenges grunnet flom. Det er store vannmasser kombinert med snøsmelting som forårsaker dette.

I tillegg til dette er det innstillinger i fergetrafikken.

Ferga fra Jektvik til Kilboghamn og fergeruta i Rødøybassenget er begge innstilt grunnet uvær, melder Torghatten Nord.

Torsdag kveld: Store nedbørsmengder har gjort at elva ved Krokstrand har gått over sine bredder og oversvømt E6., og dermed er veien stengt. Operasjonsleder for politiet i Nordland, Ivar Bo Nilsson, sier det ikke er mulighet for at veien åpner i natt.

– Værmeldinga sier det skal bli mer regn i natt så her er det bare å smøre seg med tålmodighet. E6 blir ihvertfall stengt til fredag, så nå er Norge delt på to. Vi vet jo heller ikke om vannet har gjort skader på veibanen så her er det meste uvisst. Det som er helt sikkert er at man ikke kommer seg forbi Krokstrand på E6 med bil. Det er for dypt til at kjøretøy kan passere, sier operasjonsleder for politiet i Nordland, Ivar Bo Nilsson.

Kommentarer til denne saken