Ferske tall fra Easypark viser at Ranas innbyggere bruker mobilen til å betale for parkeringen som aldri før. I årets første kvartal har det vært en vekst på sju prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Ludvik Eide, markedsansvarlig i Easypark, sier han er fornøyd med at stadig flere får øynene opp for Easypark-appen. På landsbasis har veksten vært på hele 44 prosent.

– Selv om veksten i Rana ligger under landsgjennomsnittet er vi veldig fornøyde, da det alltid vil variere noe fra by til by og sted til sted. Vi håper den positive trenden fortsetter, sier han.

Forenkler hverdagen

Eide tror veksten skyldes at stadig flere forstår at Easypark bidrar til å forenkle noe så hverdagslig som å parkere.

– Du slipper å bruke mynt eller kort, du kan forlenge og stoppe parkeringen fra hvor som helst og overbetaling unngås da parkeringen avsluttes i det du forlater parkeringsplassen. Det at kundene er så fornøyde med tjenestene vi tilbyr er veldig tilfredsstillende, sier han.

En feltundersøkelse gjennomført av Easypark viser at det er vanlig å overbetale med så mye som 30 prosent. Med andre ord betaler folk flest for mer parkeringstid enn nødvendig. I snitt betaler vi på landsbasis 23 kroner for mye.

Mer enn betalingstjeneste

Fra å være en ren betalingsapplikasjon, har Easypark utviklet seg til å bli en app «du også kan betale for parkeringen med». Ludvik Eide forklarer at Easypark har som mål å gjøre byer og tettsteder smartere. Med det mener han å bruke teknologi for å redusere trafikk, frigjøre parkeringsplasser på gateplan og forenkle bilistenes hverdag betraktelig.

– For eksempel har vi i landets største byer et pilotprosjekt der vi bruker algoritmer for å vise sannsynligheten for å finne parkeringsplass akkurat der du skal. På den måten bidrar vi til å redusere sirkulasjonstrafikk samtidig som tid spares for sjåføren. I dag er det slik at opptil 30 prosent av storbytrafikken er sirkulasjonstrafikk. Altså biler som kjører rundt for å finne et sted å parkere, sier han.