[ISANDNESSJØEN] – Jeg har tenkt å videreføre det som har vært der før, altså utleie av campingplass og pensjonat, sier hun til iSandnessjøen.

Hun har nå kjøpt den gamle skolen for 1,3 millioner kroner. Taksten på eiendommen var 300.000 kroner mer.

Men det er ikke så mange år siden hun satte sine bein på Tro for første gang. Til tross for at hun har forfedre som har tilhørighet til Tro, besøkte hun ikke øya før i 2016.

– Jeg er ikke fra Helgeland selv, men oldefaren min var fra gården som ligger nært den gamle skolen.

– Måtte bare ha den

Selv bor hun i Fredrikstad, men har hørt både faren og onkelen snakke varmt om Tro opp gjennom oppveksten.

– Jeg falt vel pladask for mange Herrens år siden. Men det har ikke blitt slik at jeg har kunnet besøkt stedet før utpå 2000-tallet, sier hun og legger til:

– Da jeg så at skolen var til salgs, så måtte jeg bare ha den.

Haugen sier at selv om hun har campet en del opp gjennom årene, så har hun ingen erfaring med å drive en campingplass.

– Men jeg har hørt at folk på øya var veldig hjelpsomme, så jeg håper på å få litt hjelp, sier hun.

Lang historie

Det var tidligere i sommer at Johnny Hanssen, leder i Lauvøylandet Bygdelag på Tro, sa til iSandnessjøen at de hadde vedtatt å selge den gamle skolen.

Tidligere Lauvøylandet skole ble tatt i bruk på 50-tallet, men nedlagt 1. august 2008. Lauvøylandet Bygdelag fikk da overta bygget av Alstahaug kommune, med visse betingelser.

Siden 2010 har bygdelaget stått som eier og sommeren 2013 ble «Kjærlighetskroken Feriesenter» åpnet. Da bygdelaget tok over begynte dugnadsarbeidet med renovering av bygget og opparbeidelse av uteområdet.

Det har blitt drenert, bygd opp bålplass, fotballgolf og satt ned 12 søyler for camping med tilgang på strøm og vann som en del av renoveringen.