Lokal delegat tok opp en skatt han vil ha fjernet i Lurøy med partitoppene

Kjell Ivar Vestå (t.v.) som var en av ti nordlandsdelegater på landsmøtet i Frp. Han diskuterte blant annet eiendomsskatten med Hans Andreas Limi som er parlamentarisk leder i partiet.

Kjell Ivar Vestå (t.v.) som var en av ti nordlandsdelegater på landsmøtet i Frp. Han diskuterte blant annet eiendomsskatten med Hans Andreas Limi som er parlamentarisk leder i partiet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kjell Ivar Vestå fra Lurøy diskuterte eiendomsskatt på Frp sitt landsmøte i helga.

DEL

Kjell Ivar Vestå var i helgen delegat for Nordland Frp på partiets landsmøte. En av sakene han tok opp var eiendomsskatten.

– I Lurøy blir denne tvunget på folk, med merkelige soneinndelinger der enkelte har altfor høy takst, sier Vestå i en pressemelding.

Han diskuterte eiendomsskatten med partiets parlamentariske leder Hans Andreas Limi, som er klar på at Frp vil fjerne skatten.

– Samtidig er han klar på at mye kan gjøres i kommunene selv. Lurøy bør kutte eiendomsskatten som nå er i størrelsesorden 4,5 millioner kroner, sier Vestå, som viser til at kommunen har gode årsresultater.

Vestå sier videre at det er et stort løft at inntektene for salg av oppdrettskonsesjoner nå skal tilfalle vertskommunene. For Lurøy vil det bety minimum 5,31 millioner kroner inneværende år.

– Jeg håper også at Frp vil børste støvet av den tiltenkte ordningen med å tilbakeføre en prosent av selskapsskatten til kommunene. Denne ordningen var omhandlet i den første regjeringserklæringen til Solberg-regjeringen. En slik ordning ville betydd mye for kommuner som Lurøy som har stor grad av lokalt eierskap, sier Vestå.

I dag tilfaller denne skatteinntekten i sin helhet staten.

– Ut over det var det et godt landsmøte der vi diskuterte mye kommunepolitikk og rollen vår som ombud for innbyggerne, sier Vestå, som var en av ti delegater som representerte Nordland Frp.

Artikkeltags