Sjåføren stakk av uten å melde fra, tilbake lå elgkalven hardt skadet. Nå reagerer både politiet og vilnemda

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Like etter klokka fem fredag morgen fikk politiet en telefon fra en sjåfør som sto ved siden av en påkjørt elgkalv.

– Kalven lå i en snøskavl og forsøkte å komme seg på beina etter en påkjørsel, men var så skadd at den ikke greide det. Noen hadde kjørt på kalven i Bjerklia på fv12, men kjørt videre uten å melde fra. Melder kom bare forbi og registrerte kalven som lå der. Vi vil minne om at man har plikt til å melde fra om dyrepåkjørsler slik at dyrene slipper å pines, sier Operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Odd Ivar Pettersen.

Politiet tok kontakt med viltnemnda som dro til stedet.

– Vi var der like over seks og da var fortsatt kalven i live. Han hadde klart pintes den stunden den lå der og våre folk fikk avlivet den. Vårt formål er primært å stoppe dyrelidelser og vi liker ikke at dyr må plages unødig etter en påkjørsel. Det er lovpålagt å stoppe samt melde fra hvis man kolliderer med et dyr. Det har ikke skjedd i dette tilfellet og det er klanderverdig, sier Gunnar Halse i viltnemnda.

Halse sier det var lite spor av bildeler på stedet.

– Det blir jo bare antakelser, men det tyder vel litt på at det har vært en stor bil involvert, et tungt kjøretøy, vil jeg tro, men som sagt så blir dette bare spekulasjoner. En god påminnelse er at man ringer politiet på 02800 hvis man skulle være så uheldig å kjøre på et dyr. Det har man plikt til, sier Halse.

Han sier det heldigvis hører til sjeldenhetene at folk stikker av etter en påkjørsel.

- Det er mindre av det, men det skjer. Vi vet at folk er opprørte etter en kollisjon, men man må melde fra. Man må tenke på at dyrene ikke skal pines unødig, sier han.

Artikkeltags