Gå til sidens hovedinnhold

En ansatt ved Båsmo barneskole har testet positivt for koronaviruset-smittesporing pågår

En ansatt ved Båsmo barneskole har testet positiv for koronavirus. Smitteoppsporing pågår.

Foreløpig kartlegging viser at to grupper på 5. trinn, 5a og 5b, er berørt. Elevene i disse gruppene bør holde seg hjemme til situasjonen er mer avklart. Det er også noen ansatte som er berørt. Informasjon er sendt foresatte ved Båsmo barneskole, skriver kommunikasjonssjef Connie Slettan Olsen i en pressemelding.

– Det var lørdag formiddag Rana kommune fikk melding om dette konkrete smittetilfellet. I samråd med kommunehelsetjenesten gjøres det nå løpende vurderinger. Alle som smitteoppsporingsteamet definerer som nærkontakter vil bli kontaktet av teamet så raskt som mulig, sier hun og fortsetter:

– Elever eller ansatte som pålegges karantene eller isolasjon vil få nærmere informasjon om behov for testing. Personer som ikke er definert som nærkontakter vil ikke bli kontaktet av smitteoppsporingsteamet.

I løpet av søndag vil skolen sende ut mer informasjon til elever og foresatte om hvordan opplæringstilbudet blir for kommende uke.

– Flere klasser er berørte. Det er også noen ansatte som er berørt. Elevene i disse gruppene bør holde seg hjemme til situasjonen er mer avklart, sier Connie Slettan Olsen.

I samråd med kommunehelsetjenesten gjøres det løpende vurderinger. Alle som smitteoppsporingsteamet definerer som nærkontakter vil bli kontaktet av teamet så raskt som mulig. Elever eller ansatte som pålegges karantene eller isolasjon vil få nærmere informasjon om behov for testing. Personer som ikke er definert som nærkontakter vil ikke bli kontaktet av smitteoppsporingsteamet.

I løpet av søndag vil skolen sende ut mer informasjon til elever og foresatte om hvordan opplæringstilbudet blir for kommende uke.

Kommentarer til denne saken