Etter lang tid med nedbør, kuldegrader og mørke skyer, kan ranværingene endelig løpe til butikken for handel av solkrem.

– Været blir ganske bra i morgen, og det ser ut som at temperaturen endelig går litt oppover, med sol og fint vær. Det blir kanskje ikke 20 grader i morgen, men det blir ikke langt unna med 18-19 grader, forteller statsmeteorolog, Bente Wahl.

For de som ikke syns at under 20 grader er godt nok, så kan de virkelig se fram til lørdagen i Mo i Rana.

– På lørdagen vil det bli mulighet for å komme over 20-tallet på gradestokken. Temperaturen vil nok holde i helga, men på søndag kan det komme skyet vær, vind og nedbør.

Wahl forteller at selv om være kan bli ustabilt på siste del av søndagen, så er det ingen grunn for å nyte været mens man kan.

– Det har jo ikke vært så mye bra vær der oppe for dere, relativt kaldt og ikke så mye sol. Så nå er det bare å komme seg ut for å nyte noen fine dager med sommerlige temperaturer.

For uka som kommer vil det ikke bli like mye solskinn, men gradestokken vil ikke gå i minus igjen.

– Det blir ustabilt fra siste del av søndag og i starten av neste uke, men det vil holde seg på mellom 15 og 20 grader. Det går ikke ned igjen til det nivået det var, forteller Wahl.