Gå til sidens hovedinnhold

En person omkom i båtulykke ved Sandnessjøen, en annen mann er kritisk skadd

Artikkelen er over 1 år gammel

Tidlig søndag morgen fikk politiet i Nordland en bekymringsmelding fra familien til to menn som lørdag kveld dro på fisketur, men ikke kom tilbake til forventet tid.

AMK fikk klokka 06.37 melding om at en bekjent av familien hadde funnet de savnedes båt på holmen Suttaren utenfor Leinesodden, opplyser operasjonsleder Ulf Slettan i ei pressemelding søndag formiddag.

Ambulansebåt, losbåt, politibåt og luftambulanse bisto i søket, forteller Slettan.

Av de to, en mann i 30-årene, ble av helsepersonell på stedet erklært død. Den andre, en mann i 50-årene, ble sendt med luftambulanse til sykehus med skader.

Helgelandssykehuset opplyser overfor iSandnessjøen at tilstanden til mannen i 50-årene er kritisk og at pasienten er overført til St. Olavs hospital i Trondheim med det som beskrives som alvorlige hodeskader.

– De to mennene er begge hjemmehørende i Sandnessjøen, men var på hyttetur i området da ulykken fant sted. Pårørende er varslet, sier Sletta i pressemeldinga.

– Politiet har opprettet sak for å avklare hendelsesforløpet. Saken etterforskes som en ulykke og det er for tidlig å si noe om årsaken. Politiet er blant annet i gang med å ta avhør. I tillegg er båten fraktet til land, og vil være gjenstand for tekniske undersøkelser, sier Slettan i meldinga.