Gå til sidens hovedinnhold

En positiv koronaprøve – har mange ledige vaksinetimer

Rana kommune melder i en pressemelding torsdag om en ny positiv koronaprøve. Personen testet positivt for korona onsdag, med smittested i en annen kommune.

– Smitteoppsporing er gjennomført og nærkontakter er varslet, skriver konstituert kommunikasjonssjef Tore Bratt i en pressemelding.

Han opplyser også at selv om mange har framskyndet andre vaksinedose, har kommunen likevel mange ledige timer i uke 35.

– Rana mottar store leveranser av vaksiner de neste ukene, og vi ønsker at så mange som mulig får andre dose innen utgangen av uke 36. Fra og med tirsdag 31. august vil vi derfor flytte fram time for andre vaksinedose for alle som ikke har gjort dette selv, står det i pressemeldingen.

Kommunen vil da sende ut melding om endring av time på sms. De som selv ønsker å bestemme dag og tidspunkt, må selv endre sin time på Helseboka før den tid.

Som kjent skal også 16- og 17-åringer få tilbud om vaksine.

– Regjeringen har besluttet at årskullene 2004 og 2005 skal tilbys koronavaksine. 16- og 17-åringer vil derfor få tilbud om vaksine etter at befolkningen over 18 år er fullvaksinert. Tilbudet blir organisert som et drop-in-tilbud der det ikke er behov for å registrere seg eller stille seg i kø. Mer informasjon om hvordan Rana kommune skal organisere dette, og tidspunkt for vaksinering av 16- og 17-åringer, kommer i løpet av neste uke.

Kommentarer til denne saken