Gå til sidens hovedinnhold

En rekke stengte veier grunnet uvær lengre nord. Uværet beveger seg sørover og det er sendt ut to farevarsel for Helgeland

Det er Vegtrafikksentralen nord som fredag morgen melder at det er en rekke stengte veier samt veier med kolonnekjøring i Finnmark grunnet uvær. Videre melder NRK Trafikk om flere veier i Troms som er stengt grunnet uvær og vanskelig kjøreforhold.

Det dårlige været beveger seg sørover, skriver NRK Trafikk, og Meteorologene melder at de har sendt ut to farevarsel for Helgeland som gjelder fra i dag av.

Fra fredag morgen av ventes det lokalt is i Nordland, Troms og Vest-Finnmark på grunn av regn som fryser på bakken ved overgang til mildvær. Dette kan føre til lokalt vanskelig kjøreforhold. Varselet gjelder frem til fredag kveld.

I tillegg er det også sendt ut gult farevarsel for Trøndelag og Helgeland som gjelder fra fredag kveld av. Her heter det at det er ventet mye nedbør i deler av Trøndelag og på Sør-Helgeland. Lokalt kan det kommet 60 til 80 mm nedbør i løpet av 24 timer. Varslet gjelder fra fredag kveld og til lørdag kveld.

Rana Blad snakket med vakthavende meteorolog Magnus Ovheid i Vervarslinga for Nord-Norge torsdag, og da advarte Ovheid om vanskelige kjøreforhold på Helgeland i helga. Videre fortalte Ovheid at lavtrykkene står i kø fremover, og starten på neste uke ser ut til å bli svært så fuktig.

Les også

Nyt finværet i dag, for fra i morgen av står lavtrykkene i kø fremover: – Det vil bli vanskelige kjøreforhold og ganske mye nedbør

Kommentarer til denne saken