Planen til huseierne, Park 22 Ung og Helgeland Kraft er å bygge om kjelleren på Park 22 til en samlingsplass for unge musikk- og kulturinteresserte mennesker.

Det er med et sterkt ønske og håp at trioen vil at det skal stige lokale band og musikere opp fra kjelleren i bygget. De unge og lovende skal enkelt kunne entre scenen for å en dag bli til store artister. Da må de først få sjansen til å underholde hjembyen og være med å bygge opp et enda større kulturmangfold i Rana.

– Vi er naturligvis glade for å få midler til øvingslokalene. Med de fysiske lokalene og utstyret som må på plass vil vi skape et godt miljø for de unge, sier Synne Hansen, styremedlem i Park 22 Ung.

Bildeserie

Sylskarpe hjerner fikk trimmet seg på Park 22. Det sto om heder, ære og litt kos. Maria (30) og Julie (30): – Vi er her for å vinne!

Hun forteller at tilbudet som nå er et steg nærmere mål er tiltenkt å treffe de som i dag trenger et sted for å utfolde sine hobbyer og interesser. I Rana mener hun det allerede er et godt tilbud av sportslige aktiviteter, men at det mangler noe som treffer de unge som heller vil utforske kreativiteten og musikkinteressen sin. Rommene skal bli fullt utstyrt til formålet og bli et samlingspunkt for ranværinger.

– Dette er første tildeling fra oss gjennom gavefondet til Helgeland Kraft. Det er vi veldig stolt over, forklarer Arild Markussen, daglig leder i Helgeland Kraft Strøm AS.

Det er et direkte ønske fra Helgeland Kraft å få opp bandmiljøet i Rana som de tror på sikt kan være med å øke bolysten i kommunen. Selv har Markussen bare erfaring som korist i sine yngre dager.

Prosjektet er budsjettert til 2,6 millioner kroner. Fra før av har Park 22 Ung 1,5 millioner i tilskudd fra Kulturrom, en statlig tilskuddsordningen for teknisk utstyr og lokaler. Med 500.000 kroner fra Helgeland Kraft er prosjektet finansiert opp til to millioner kroner, men prosjektet mangler 600.000 kroner før de kan sette i gang.

Hansen forteller at de nærmer seg å få prosjektet over streken med pengeinnsprøytningen fra Helgeland Kraft.

– Det er fem hundre meter igjen, så er vi i mål, sier hun.

– Denne typen lokaler kan skape ringvirkninger og gi tilhørighet når man stifter nye bekjentskaper. I neste steg kan de glede andre fra scenen på Park 22, sier Jonas Ottermo fra Helgeland Kraft.

Morthen Hagh forteller at de har lett siden 2019 etter et konsept for å utnytte kjelleren best mulig og som passer inn i driften av lokalet. Det mener de å ha funnet.

– Det er helt i linje med hva vi ønsker. Park 22 skal bli et levende knutepunkt hvor du kan flytte deg tjue meter opp og stå på en scene, sier Hagh.