Etter innlegget fra dyrebeskyttelsen i Rana Blad, har jeg ett spørsmål og ett ønske.

Er det ikke mulig at Rana Kommune og bedrifter tar et spleiselag og kommer igang med Kattehuset? (tragisk at det forrige måtte legges ned) Har forstått at RK har et hus å tilby. Det skrytes av at bedrifter går så det suser, så da har de vel råd til å få opp ett kattehus. Noen kan gi penger og noen kan ofre noen arbeidstimer med f.eks snekring. Og, så kan man igjen få satt opp handlevogner på butikkene, der folk kan gi kattemat, eventuelt kattessand.

Det må da fins hjertegode mennesker i Rana som kan ta i et tak?

At folk ikke tar ansvar for sine katter er jo tragisk, dessverre har vi ikke dyrepoliti i Rana, noe det burde vært. Disse ansvarsløse menneskene burde vært buret inne. Det må være mennesker helt uten følelser.

Jeg ser også for meg en innsamlingsaksjon til dette formålet, det vet jeg er gjort andre steder. Lag en konto som folk kan betale inn på kan også gjøres. Facebook når ikke alle, husk det. Noe må gjøres for disse forsvarsløse pusene, nå kommer vinteren snart.
Tilslutt; ønsker ikke «klaging» fra folk om at det stinker kattepiss, og at de «bråker». Hvis folk kastrerer/steriliserer kattene er dette problemet borte. Har man ikke råd til å gjøre det, da skal man heller ikke skaffe seg katt. Det koster å ha et kjæledyr.

PS: Kanskje dyrebeskyttelsen rett og slett må ta en ringerunde til bedriftene og legge frem saken, det koster ikke noe å spørre.......

Gry Lamo