Gå til sidens hovedinnhold

Et godt omdømme ikke er noe man får uten videre, men noe man må gjøre seg fortjent til

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Helgelandssykehusets omdømme

Helgelandssykehuset (HSYK) sender i disse dager til 10.000 helgelendinger en sms med spørreundersøkelse for å kartlegge hvilket omdømme HSYK har på Helgeland. Det opplyser HSYKs kommunikasjonssjef Mette Horsberg i en pressemelding.

Jeg synes det er et godt initiativ kommunikasjonssjef Horsberg har tatt. Et sted må man begynne.

Må gjøre seg fortjent til godt omdømme

Et godt omdømme ikke er noe man får uten videre, men noe man må gjøre seg fortjent til. For å sette det litt på spissen: Et godt omdømme er ikke noe man får tilsendt i posten. Godt omdømme er noe man gjør seg fortjent til å oppnå gjennom sitt daglige virke over tid. Å miste et godt omdømme man har er derimot fort gjort.

Er HSYK modig nok?

Håper at spørsmålsstillingene i undersøkelsen for det første avdekker hva de spurte mener om omdømmet til HSYK, og hvorfor den spurte mener det vedkommende mener.

For det andre håper jeg resultat av undersøkelsen gir grunnlag for å iverksette helt konkrete tiltak for å bedre omdømmet dersom undersøkelsen viser at det et dårlig.

For det tredje håper jeg at sykehusledelsen og styret i HSYK er modig nok til å sette i gang de nødvendige tiltakene for å bedre et omdømme som undersøkelsen viser er dårlig.

Les også

10.000 helgelendinger får muligheten til å si sin mening om Helgelandssykehuset

Helse Nord og HSYK

Så greier jeg ikke å avslutte uten å peke på Helse Nord. HSYKs omdømme er til en viss grad avhengig av hva Helse Nord pålegger HSYK. Det avhenger også av hvordan Helse Nord stiller seg til vedtak HSYK gjør, når Helse Nord behandler HSYKs vedtak og andre ting enn vedtak som angår HSYK.

Undersøke Helse Nords omdømme?

Skulle jeg ønske meg noe, er det en undersøkelse på Helgeland om Helse Nords omdømme der. Men nå er det ikke alltid man får sine ønsker oppfylt.

Får jeg ikke ønsket oppfylt om dette, kan det da skyldes at Helse Nord frykter at en omdømmeundersøkelse om Helse Nord vil vise at omdømmet er så dårlig på Helgeland, at befolkningen der ønsker at sykehusene i regionen skal overføres til Helse Midt-Norge?

Gustav Arne Nyborg