Gå til sidens hovedinnhold

Etter tre år i Rana får publikum endelig sjansen til å høre tyske Philipp

Som en del av Kulturnatta er konsert med Phlipp Richter trio torsdag gratis.

For første gang får Ranas publikum mulighet til å høre og se Philipp Richter trio. Richter har bodd i Rana i tre år, kommer opprinnelig fra Tyskland og er født i Øst-Berlin.

– 4/4 Forum for takt og tone er stolt over å få lov til å være den første arrangørklubben til å arrangere konsert med denne trioen. Sammen med seg har han Christo Stangness (bass) og Tage Vedal (trommer). Denne trioen ser jeg virkelig fram til å høre, sier Bjørn Bonsaksen, leder i 4/4 i en pressemelding.

Richter flyttet til Mo i Rana for tre år siden sammen med sin samboer som er lege på sykehus. Han har flere års utdanning innenfor jazz og pedagogikk fra Leipzig i Tyskland. Han har spilt jazz i både solo, duo, trio og kvartettformatet før han kom til Norge. Han har undervist og underviser blant annet i piano, improvisasjon, gehør, teori og komposisjon og jobber til daglig på Ungdommens hus og driver med lydstudioet.

Stangness og Vedal har spilt i en rekke ulike band, gjort hundrevis av spillejobber på klubber og festivaler i Mo i Rana, Hemnesjazz, Bodø og andre steder i Norge.

– Mesteparten av låtene til Philipp Richter trio er nyskrevet og ikke tidligere framført. Konserten er gratis og en del av Kulturnatta, sier Bonsaksen.

Kulturnatta

  • 9. september arrangeres byfesten Kulturnatta for sjette gang i Mo i Rana. Små og store publikummere kan da oppleve gratis kultur rundt om i byen.
  • Kulturnatta gir profesjonelle som amatører innenfor kunst og kultur muligheten til å vise seg fram.
  • Kulturnatta arrangeres av kulturbyrået Kreative Folk med støtte av Rana kommune, Sparebank 1 Helgelands gavefond, Sparebank 1 NN samfunnsløftet, Ranaregionens næringsforening og Rana Blad.

Blant det som kan oppleves i år er Sjørøvertokt med Nykværing fra Toraneskaia, minikonsert med Haukneskoret, vitenshow på Vitensenter Nordland, Peer Gynt er jeg! med Nordland teater og Rana kulturskole i Kammersalen, konsert med Norsia storband på Byscena til Park22, det er kunstutstilling både hos Park 22 og Bakeribygget og Rana kunstforening, dansemiljøene ved Kraft og TipToe trår til det er konsertert på Gaffel & Glass og Rust vinbar med KontraKristians kulturtrio, Stand Up i Teaterkafeen og jazzkonsert med Philip Richter trio i regi av 4/4 forum for takt og tone i Meyergården Spektrum. Det blir quiz på Koks og gratis film for ungdom på kinoteatret, og mer til. Store deler av restaurantbransjen serverer rimelige kulturretter denne dagen.

Kilde: www.kulturnattarana.no

Kommentarer til denne saken