Facebook ga tilgang til upubliserte bilder fra 6,8 millioner brukere

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Facebook innrømmer en feil som har gitt 1.500 ulike apper tilgang til upubliserte Facebook-bilder fra 6,8 millioner brukere.

– Vi beklager at dette har skjedd, skriver Facebook i et blogginnlegg gjengitt av Washington Postfredag.

Selskapet viser til en programfeil som vedvarte i tolv dager i september før den ble avdekket. Den gjorde at så mange som 1.500 ulike apper fikk tilgang til bilder som «folk lastet opp til Facebook, men ikke hadde valgt å publisere».

Som følge av programfeilen, kunne rundt 1.500 apper få tilgang til «et bredere utvalg av bilder enn vanlig». Vanligvis tillater Facebook apper fra tredjepartsutviklere å få tilgang til bilder som brukerne har delt på sine tidslinjer. Men feilen kan ha gitt tredjepartsutviklerne tilgang til bilder lagt ut på Marketplace, en Facebook-seksjon der man kan selge og kjøpe varer, og på Stories, der brukerne kan dele foto- eller videooppdateringer som er synlige i 24 timer.

– I begynnelsen av neste uke skal vi rulle ut verktøy til apputviklere som gjør dem i stand til å slå fast hvilke personer som har brukt deres apper og som kan ha blitt berørt av programfeilen. Vi skal samarbeide med utviklerne og slette bildene fra brukerne det gjelder, skriver Facebook.

(©NTB)

Artikkeltags