Gir millionstøtte til Fageråsbakkene: – Dette anlegget kan bidra til å sette Nordland solid på hoppkartet igjen

Fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll (innfelt), sier at det er viktig å få realisert et nytt hoppanlegg i Nord-Norge.

Fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll (innfelt), sier at det er viktig å få realisert et nytt hoppanlegg i Nord-Norge.

Fylkesrådet gir Fageråsbakkene støtte for å realisere et helårs hoppanlegg i Mo i Rana.

DEL

– Vi gjør denne bevilgningen for å få realisert et nytt viktig nasjonalt og internasjonalt hoppanlegg i Nord-Norge. Dette anlegget kan bidra til å sette Nordland solid på hoppkartet igjen, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) i en pressemelding.

Fageråsbakkene i Mo i Rana har sterke tradisjoner, og er den eneste K-90 bakken som ennå finnes i Nord-Norge.

Men bakken har et stort behov for fornyelse. Derfor har idretten i Saltdal, Vefsn og Rana gått sammen om å stifte selskapet Fageråsbakkene AS med det formål å bygge ut, eie og drive bakken slik at bakkens solide historiske tradisjoner kan ivaretas og videreføres på en god måte.

– Dette var en fantastisk nyhet, sier styreleder i Fageråsbakkene, Trond Jøran Pedersen i pressemeldingen.

– Det er bare å si tusen takk for dette flotte bidraget. Vi lover å forvalte disse midlene på beste vis. De nye Fageråsbakkene vil uten tvil gi et løft for hoppsporten i Nordland og i hele Norge, fortsetter han.

Også varaordfører i Rana kommune Linda V. Eide er svært glad for bevilgningen fra fylkesrådet. Hun tror anlegget vil få stor betydning rekruttering og utvikling av hoppere i landsdelen?

– Hoppsporten er stor på verdensbasis. Med det nye anlegget vil mange øyne fra hele verden rette øynene mot Rana og Nordland, og det blir stas. Tenk bare hvis vi kan arrangere plastbakkerenn i midnattssol, DET blir garantert lagt merke til i det internasjonale hoppmiljøet, sier hun begeistret.

Artikkeltags