- Trond Jøran er rett mann. Han vet hva som må til for at jeg skal heve meg

TAR SATS: Trond Jøran Pedersen bistår både tromsøhopperen Jonas Sloth Sandell (t.v.) og sin egen sønn, Robin, med treningen i Fageråsbakken denne uka. Forholdene er sjeldent gode. Foto: Trond Isaksen

TAR SATS: Trond Jøran Pedersen bistår både tromsøhopperen Jonas Sloth Sandell (t.v.) og sin egen sønn, Robin, med treningen i Fageråsbakken denne uka. Forholdene er sjeldent gode. Foto: Trond Isaksen

Artikkelen er over 5 år gammel

Søker VM-formen i Fageråsen.

DEL

RANA: Tromsø- hopperen Jonas Sloth Sandell (19) mener Trond Jøran Pedersen er den som kan hjelpe ham å finne VM-formen.

Om vel en måned skal Sandell i aksjon for Sverige i junior-VM i Kasakhstan. Ettersom en av foreldre er svensk statsborger, har 19-åringen valgt å representere Sverige.

Og når Pedersen for tida også er svensk landslagstrener i hopp, finner han det naturlig å bruke treneren som på 90-tallet fikk fram norsk OL- og VM-vinnere.

Har ikke hoppet bra

Sandell har ikke fått det til å stemme i bakken denne sesongen. Derfor har han prioritert trening foran konkurranser. Denne uka er han i Rana og i Fageråsen for å trene.

For han har klokkertro på at Pedersen er mannen som kan hjelpe ham til å finne VM-formen.

- Trond Jøran er rett mann. Han vet hva som må til for at jeg skal heve meg. Samtidig er det lite som skal til før det tekniske er på plass, sier 19-åringen, som har slitt med sittestillingen i tilløpet, noe som igjen gjør at han ikke treffer godt nok på hoppet.

Han føler at det begynner å løsne litt. Ett av treningshoppene målte 99 meter (bakkerekord 104,5m). Da var farta mindre enn da junior-NM ble avviklet sist vinter.

- Derfor vurderer jeg å hoppe i norgescupen til helga før jeg reiser på COC-renn uka før junior-VM, sier Sandell, som til vanlig går på skole i Trondheim og trener med Trønderhopp.

Der er han mye sammen med yngstesønnen til Pedersen, Robin, som også er hjemme for tida på leting etter godfølelsen i bakken.

- Det er sittestillingen som er problemet hos meg også. Jeg treffer ikke skikkelig på hoppet, sier en småfrustrert Pedersen junior, som droppet sist helgs norgescuprenn på grunn av at han følte det var lurere å bruke tida til trening på hjemmebane.

Må hoppe mer

Trond Jøran Pedersen mener den beste medisinen både for Sloth Sandell og Robin er å hoppe mye.

- Når det gjelder Jonas så er han på rett spor. Han stresset litt vel mye i starten, men nå hopper han på ski igjen, sier Pedersen etter å ha drillet teknikk med ham et par dager i Fageråsen.

Han ser også at Robin gjør framskritt, men at det er mye mer å hente før han leverer på samme nivå som i fjor.

- Er det noen forskjell på den teknikken du driller i dag, i forhold til det som f.eks. landslaget gjør?

- Det kan være noe, men ikke så mye. Det har endret seg litt både nasjonalt og internasjonalt de siste årene, og de er nå mer i nærheten av det jeg ønsker å få til, sier Pedersen, som sier stilen også påvirkes av utviklingen av nytt hopputstyr.

- Noe handler om tilpassing, men til syvende og sist er det han som er i hoppdressen som skal prestere, avslutter Trond Jøran Pedersen.

Ønsker du å holde deg oppdatert på det som skjer på Helgeland? Følg Rana Blad på Facebook og få nyheter, sport, kultur og meninger rett i din nyhetsfeed.

Artikkeltags