Gå til sidens hovedinnhold

Far fra Nordland må møte i retten: – Tiltalen går ut på drap av et spedbarn ved filleristing

Artikkelen er over 2 år gammel

[AVISA NORDLAND] Den 27. desember 2017 ble ei tre måneder gammel jente påført alvorlige skader som gjorde henne kritisk syk. Spedbarnet døde 7. januar av skadene.

Familien fra Nordland var på besøk hos slekt i Oslo da hendelsen skjedde.

Ifølge tiltalen skal mannen ha ristet den datteren, slik at det oppsto flere blødninger i hodet og omfattende skader i hjernevevet, skriver NRK Nordland.

– Det er en spesiell sak. Jeg kjenner ikke til veldig mange tilfeller der tiltalen har gått ut på drap av et spedbarn ved filleristing, sier aktor Erik Thronæs til statskanalen.

Rettssaken mot mannen skjer i Alstahaug tingrett. I løpet av to uker skal om lag 20 vitner forklare seg.

– Det vil også være en god del dokumentasjon og slik sett trenger man noe tid, sier Thronæs.

NRK skriver at på sykehuset ble det konstatert at skadene på barnet ikke var forenlige med fars forklaring om hendelsesforløpet.

Videre skriver de at sykehuset varslet da politiet, og faren ble pågrepet og siktet for grov mishandling i nære relasjoner.

– Denne typen grov vold mot et forsvarsløst spedbarn er meget alvorlig, og etterforskningen av slike saker har høyeste prioritet hos politiet. Vi bruker derfor store ressurser i denne etterforskningen, sa politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt like etter at dødsfallet ble kjent.

Advokat Svein Holden skal forsvare faren i den to uker lange rettssaken, han er klar på at hans klient ikke erkjenner straffskyld slik tiltalen er satt.

Kommentarer til denne saken