Kjørte i 236 km/t på E8 i Troms. Nå må 25-åringen i fengsel

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Da politiet forsøkte å stoppe ham, satte han fart på motorsykkelen. Nå må 25-åringen i fengsel.

DEL

[NORDLYS] En 25 år gammel mann fra Tromsø er i Nord-Troms tingrett dømt til fengsel i 120 dager for flere, grove brudd på veitrafikkloven.

Bakgrunnen er at han en fredagsformiddag i september kjørte motorsykkel i svært høy hastighet på E8 i Balsfjord.

Forsøkt stoppet

Over en strekning på drøye 1,3 kilometer og med en fartsgrense på 90 kilometer i timen, holdt han ifølge politiet en gjennomsnittshastighet på hele 236 kilometer i timen, skriver Nordlys.

Videre holdt han en snitthastighet på 184,5 kilometer i timen over 369 meter i en 60-sone - også det på E8.

Politiet forsøkte å stoppe ham med både blålys og sirene, men uten hell. Under ferden tok også 25-åringen en rekke forbikjøringer som beskrives som potensielt farlige.

Tidligere domfelt

25-åringen la alle kortene på bordet da saken mot ham gikk som tilståelsessak i tingretten mandag denne uken. I tillegg til fengselsstraffen på 120 dager er han også fratatt førerkortet i fem år.

«I straffskjerpende retning legges det vekt på at det er snakk om svært grove brudd på vegtrafikklovgivningen og at hans handlinger har medført en markert fare for andre trafikanter i tillegg til han selv», heter det i dommen.

Det vises også til at i 2010 ble domfelt for å ha kjørt i 106 kilometer i timen i en 60-sone.

UP-sjef: - Lite fornøyd

Nordlys omtalte siktelsen mot mannen da den ble klar i desember. Da uttalte Geir Marthinsen, sjef for Utrykningspolitiet i Troms og Finnmark, at saken som et «grovt unntak» fra hendelser de vanligvis opplever i trafikken.

- Med en slik hastighet på MC, vet vi at marginene er små. Det er klart at dersom det oppstår en situasjon eller hendelsen, så vet man utfallet. Vi er lite fornøyd med denne typen opptreden i trafikken, sa Marthinsen til Nordlys 23. desember.

Artikkeltags