1 Ubåt til kai i Mo i Rana: Ole Steinsland og Tommy Vetaas jobber om bord på KNM Utsira. 2 KNM Utsira er den første ubåten som har ligget til kai i Mo i Rana havn siden 60-tallet. 3 Ole Steinsland er skipssjef ombord på ubåten. I torpedorommet bak, ligger det torpedoer.

En ubåt på besøk med lokalavisen med ned, og Hæhre. Det gir hæhrlige leseopplevelser

Årets mest leste featuresak handler om noe som sjeldent i vårt farvann som en ubåt.
Publisert

Årskavalkade Et nytt år står for døra, og romjula er som vanlig tiden for kåringer av det aller meste.

Tradisjonen tro kommer også vi i Rana Blad til å ta et tilbakeblikk på året som har gått.

Her følger en oversikt over de 10 mest leste featuresakene som har vært publisert lukket for våre abonnenter i løpet av året vi snart har lagt bak oss.

(Innhentingen av tallene er foretatt før jul. Alle tallene gjelder dermed for alle visninger av saker i løpet av perioden 1. januar til og med 20. desember, red. anm.).

1. plass: Maskinmester på ubåten KNM Utsira, Tommy Vetaas, er gift med en ranværing. Siste helga i oktober var ubåten ved kai i Mo i Rana, og journalist Lisa Ditlefsen fikk komme innom på besøk.

Det besøkte satte våre abonnenter stor pris på. Det ble årets mest leste featuresak med 2.775 sidevisninger.

2. plass: Hvordan er livet for folkene som jobber i Hæhre med å gi oss en skikkelig E6 gjennom Helgeland?

Det er det mange som har lyst å lese om. 2.496 abonnenter brukte våre digitale muligheter for å lese saken, som også har hatt mange lesere i papirutgaven. Har du lyst å lese den på nytt eller gikk du glipp av denn flotte reportasjen, bli gjerne med tilbake til september.

3. plass: I mars hadde vi en større serie om jordras rundt om på Nord-Helgeland i et historisk perspektiv. Lensmann Einar Nilsen i Hemnes minnes 19. juni 1996 da havet slukte både mennesker og hus.

Det var 2.294 abonnenter som leste denne saken.

4. plass: Maths Østensen Winnem fra Båsmoen har hele livet følt seg som en gutt. Det var bare et problem: Han hadde kroppen til en jente og vokste opp som Sofie. Maths fortalte sin historie til oss i august, både for å spre informasjon og hjelpe andre i samme situasjon.

Det var 2.181 abonnenter som leste denne saken.

5. plass: Maiken Bråten vant Nordlandsmesterskapet og var klar for NM i Bergen. Helsefagarbeideren ved Selfors sykehjem konkurrerte mot landets beste lærlinger.

Det var en popuær sak som ble lest av 2.001 abonnenter.

6. plass: Saken som fikk sjetteplass er faktisk fra i fjor. Saken ble publisert noen dager før jul i fjor, men historien om en fødsel på Umbukta var så populær at den hadde 1.984 lesere også i det nye året.

Her kan du lese den igjen. Tallenes tydelige tale tyder på at den sannsynligvis er godt lesestoff - også ett år etter. Eller egentlig 74 år etterpå.

7. plass: Denne saken som er fra mai i år er hentet fra avisen Fremover som kommer ut i malmbyen Narvik. Han var sjef for 70 ansatte, men så ble han narkoman.

Saken ble lest av 1.854 abonnenter.

8. plass: Også her skal vi langt nordover i landsdelen, uten at det ser ut til at det gjør noe med interessen blant våre lesere. Denne historien handler om tragediene og de såre historiene som ligger tett i tett på en bortgjemt kirkegård utenfor Tromsø.

Det var 1.818 abonnenter som leste denne saken som ble publisert i november.

9. plass: Etter at de to forrige plasseringene var lengre nord, er vi nå definivit tilbake midt i Rana Blads dekningsområde, på Ranosen. Der står det et hus som ikke er helt i de fargene man er vant til å se.

Det var 1.802 abonnenter som leste denne saken.

10. plass: I september åpnet det nye sykehjemmet på Selfors, og Rana Blad ble med inn der med journalist og fotograf for å se hvordan det ble. At vi var der og beskrev det nye sykehjemmet, satte også våre lesere stor pris på.

Det var 1.718 abonnenter som leste saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken