Gå til sidens hovedinnhold

Fem funnet omkomne etter hyttebrannen i Vesterålen

Oppdatert klokken 18.30: De to siste som har vært savnet, er i ettermiddag funnet omkommet i branntomten. Det betyr at alle de fem som var savnet, nå er bekreftet omkommet, opplyser politiet i en pressemelding.

Det er med tungt hjerte vi nå konstaterer at denne brannen har krevd fem menneskeliv. Politiet er lettet over at vi har klart å finne de som var savnet, men dette er en tung dag for de berørte og lokalsamfunnet, sier Per Erik Hagen, leder for politiet i Lofoten og Vesterålen.

Ingen av de omkomne er identifisert ennå.

Politiet vil fortsette arbeidet på stedet. Nå som de savnede er funnet vil etterforskningen i branntomten etter hvert dreie over mot å forsøke å avklare hva som er årsaken til at det begynte å brenne.

Jobbet hele dagen

Klokka 15.00 opplyser leder for politiet i Lofoten og Vesterålen, Per Erik Hagen, at ytterligere en person til er funnet omkommet og hentet ut fra branntomten. Totalt er tre personer nå bekreftet omkommet, og to personer er fortsatt savnet etter at en hytte brant ned på Risøyhamn i Vesterålen i går, opplyser politiet i en pressemelding.

Ingen av de tre savnede er identifisert, men vil bli sendt til UNN i Tromsø for obduksjon og identifikasjon.

En brann rammer så brutalt og med slike enorme konsekvenser. Politiet har stor medfølelse med alle berørte i denne saken, og vi gjør hva vi kan for å finne de savnede. Arbeidet på stedet vil fortsette utover ettermiddagen og kvelden.

Parallelt med det arbeidet som skjer på branntomten, så er det også en løpende etterforskning. Politiet har fortsatt ingen grunn til å mistenke at brannårsaken er noe annet enn en ulykke, men det jobbes med å avklare mest mulig knyttet til hva som kan ha forårsaket brannen.

Politiet vil komme med ny oppdatering klokken 18.30, ikke 20.00 slik det tidligere ble opplyst om.

Fant to omkomne

Kriminalteknikere fra Nordland politidistrikt og Kripos startet lørdag ettermiddag arbeidet med å gå gjennom branntomten. De holdt på fram til klokken 02.00 natt til søndag, da ble arbeidet avsluttet for natten, skriver leder for politiet i Lofoten og Vesterålen, Per Erik Hagen i en pressemelding, søndag formiddag.

I løpet av disse timene ble det gjort funn av to personer som begge var omkommet. De to personene er ikke identifisert, men vil bli sendt til Universitetssykehuset i Tromsø for obduksjon og identifisering.

Å gå gjennom branntomten er et krevende arbeid og politiet planla å starte dette arbeidet i dag kl 10.00, men ble noe forsinket. Arbeidet startet opp kl 11.30 og vil fortsette utover dagen, og så lenge det er nødvendig.

Kommentarer til denne saken