Gå til sidens hovedinnhold

Fem nye koronasmittede: – Vi kommer med all sannsynlighet til å få flere positive prøver i dagene framover

Tirsdag testet fem personer i Rana positivt for korona. Av disse er fire kjente nærkontakter, mens for den siste er smittested sannsynliggjort. 23 personer i Rana har testet positivt for korona de fem siste døgnene.

– Flere av nærkontaktene som venter på testing og testsvar har symptomer. Vi kommer med all sannsynlighet til å få flere positive prøver i dagene framover, opplyser konstituert kommunikasjonssjef Tore Bratt i en pressemelding fra Rana kommune.

– Smittesituasjonen og behovet for tiltak vurderes fortløpende. Antallet positivt testede personer uten kjent smittekilde er viktigere enn det totale antallet som tester positivt. Andre faktorer som er med i vurderingen er antall nærkontakter, i hvilke situasjoner smitte skjer, og om man har tilstrekkelig kapasitet for testing og smittesporing.

Kommunen oppfordrer igjen til at innbyggerne holder seg hjemme om de har symptomer og ikke vente med å bestille time til test, samt ha rene hender og holde avstand.

– Vi har ikke kontroll, men situasjonen er håndterbar. Om alle bruker det de har lært om smittevern og følger de nasjonale rådene og reglene som gjelder, kan det være nok til å redusere smittetallene framover, sier Bratt.

Kommentarer til denne saken