Onsdag kveld fikk nødetatene melding om en trafikkulykke utenfor Lycksele i Västerbotten. Da de kom til stedet konstaterte de raskt at det dreide seg om en alvorlig ulykke der to biler hadde kollidert og fem personer var skadd, melder Västerbottenskuriren.

– Det ble kjørt skytteltrafikk med ambulanser mellom ulykkesstedet og sykehuset i Lycksele. Været var for dårlig til at redningshelikopter kunne brukes, men helikopter blir nok brukt til å frakte skadde fra Lycksele og videre til sykehuset i Umeå, sier Viktor Brandt, innsatsleder til Västerbottenskuriren.

Veien var helt stengt fra klokken 17, men klokken 22.00 meddelte Trafikverket at den igjen var åpen.

Klokken 22.45 onsdag kveld meldte Region Västerbotten at tilstanden til en av de skadde, en mann i 30-årene var kritisk. Han var da fraktet videre til Norrlands universitetssykehus (NUS).

En mann i 80-årene ble også fraktet til NUS. Han betegnes som alvorlig skadd. Det opplyses også at en mann og en kvinne, begge i alderen 75–80 år, behandles på intensivavdeling. Mannens skader betegnes som alvorlige, mens kvinnen skal har moderate skader. En kvinne i 60 årene er innlagt på sykehus og behandles for moderate skader, melder Västerbottenskuriren.