Gå til sidens hovedinnhold

Fem positive prøver i Rana søndag – alle kjente nærkontakter

Rana kommune opplyser i en pressemelding mandag om fem nye positive koronatester. Alle de fem som testet positivt søndag er kjente nærkontakter, smitteoppsporing er gjennomført og nærkontakter er varslet.

Det betyr at tolv personer i Rana har testet positivt de siste tre døgnene. For to av disse tilfellene er smittekilde ukjent.

– Det at vi ikke har kjent smittekilde på alle som har testet positivt de siste dagene gjør situasjonen usikker. Det viktigste tiltaket nå er at alle med symptomer må bestille seg time for testing og holde seg hjemme, skriver konstituert kommunikasjonssjef Tore Bratt i pressemeldingen.

– Smitteverntiltak i skoler og barnehager er foreløpig på grønt nivå, og tiltaksnivået følger av de nasjonale reglene og anbefalingene.

87,4 prosent av innbyggerne over 18 år i Rana har fått en vaksinedose, mens så vidt over halvparten – 51,9 prosent – har fått to doser.

– Vi mottar mange doser de neste ukene og kommer til å framskynde andre dose for alle som kan. Flytting av timer begynner i starten av denne uken. Vi tilstreber å ha fire ukers intervall mellom første og andre dose for så mange som mulig. Dette betyr at en stor andel av alle over 18 år vil ha fått andre dose innen utgangen av uke 36.

Etter det starter vaksinering av 16- og 17-åringer i uke 37.

– Tilbudet blir organisert som et drop-intilbud der det ikke er behov for å registrere seg eller stille seg i kø. Mer informasjon om hvordan Rana kommune skal organisere dette, og tidspunkt for vaksinering av 16- og 17-åringer, kommer mot slutten av denne uken, opplyser Bratt.

Kommentarer til denne saken