Menn går på damesmell i Syden - i år også

Fulle menn i 40-50 årene som blir robbet av damer de tar med seg på rommet, kan glemme å få noe igjen på forsikringen, sier pressekontakt Arvid Steen.

Fulle menn i 40-50 årene som blir robbet av damer de tar med seg på rommet, kan glemme å få noe igjen på forsikringen, sier pressekontakt Arvid Steen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Fulle menn som tar med seg fremmede kvinner på rommet og deretter blir robbet, får ikke noe igjen på reiseforsikringen i år heller, skriver Tryg i en pressemelding.

Får ukentlig telefoner

En sikker sommerklassiker i Tryg Forsikring er varianter over den gamle historien: Inviterte kvinne med på rommet – ble loppet for penger, telefon og ellers alt annet av verdi.

– Nå i sommer får vi ukentlig inn telefoner fra litt slukørede menn som har blitt lurt av kvinner i Syden. Og beskjeden de får fra oss er den samme: Inviterer du en fremmed kvinne med deg på hotellet og blir robbet, har du opptrådt uaktsomt. Og da gjelder ikke forsikringen, sier pressekontakt i Tryg, Arvid Steen, i pressemeldingen.

For det er bare å se det i øynene, alle menn der ute: Det er ikke nødvendigvis ditt vinnende vesen og sjarmerende smil som gjør at damene vil være med deg på rommet. I mange tilfeller er det pengene dine, verdisakene dine og kanskje også mobiltelefonen din som teller mest.

– En god reiseforsikring dekker mye, som for eksempel sykdom og forsinkelser som kan oppstå når du er ute og hygger deg på en velfortjent ferie. Men er du beruset, inviterer en fremmed dame på rommet og deretter blir rundstjålet, må du dekke regningen selv. På forsikringsspråket heter det «uaktsom atferd», eller på godt norsk: Dette burde jeg ha skjønt.

Damesmell for trønder

Nylig fikk Tryg en telefon fra en noe spak trønder som hadde gått på en damesmell i Syden. Han ble robbet for alt han hadde av verdisaker, etter at han hadde sovnet med en fremmed dame på rommet. Hun benyttet anledningen til å loppe ham for pass, verdisaker og penger.

– Han skjønte at han var langt på vei skyld i tyveriet selv, men lurte på om vi kunne dekke noe. I slike saker er det nok graden av promille som også vil avgjøre graden av erstatning. Vi har ennå ikke avgjort hvor mye den uheldige trønderen får dekker, sier Steen.

– Havner kvinner ofte i samme situasjon som menn?

– Det er sjelden. Menn i 40–50 – årene er nok gjengangeren her, smiler forsikringsmann Arvid Steen i Tryg.

Artikkeltags