- Nå med sydenturer og sandaler som skal fram så har vi ekstremt mye føtter

Fotpleie: Hanne Edvartsen får jevnlig føttene fikset av Cathrin Granmo ved Clinique 82.  Det er jo godt, skulle gjerne hatt mye mer. Dobbelt så mye. Halv tid på pleie, og halv tid på jobb, sier en lattermild Edvartsen. Foto: Lisa Ditlefsen

Fotpleie: Hanne Edvartsen får jevnlig føttene fikset av Cathrin Granmo ved Clinique 82. Det er jo godt, skulle gjerne hatt mye mer. Dobbelt så mye. Halv tid på pleie, og halv tid på jobb, sier en lattermild Edvartsen. Foto: Lisa Ditlefsen

Artikkelen er over 4 år gammel

Den klassiske fotpleien fortsatt er populær. Men mye annet er også hot.

DEL

VÅRPUSS - Vårpuss da pusser folk vinduene, vasker bilene, pusser understellet på båtene og gjør alt sånt. Men det er like mye vårpuss hos oss. Det er rensing av hud etter vinteren, og det er skrubbing for å få bort det gamle hudlaget, også er det bryn og vipper. Og mest av alt føtter, sier Sissel Granmo, daglig leder ved Clinique 82.         

- Vi har en fast portefølje, og jevnt med folk. Men nå med sydenturer og sandaler som skal fram så har vi ekstremt mye føtter. Vi har det helt ut juli. Slik har det vært de siste fem årene.        

Vipper i skuddet        

I tillegg til en økning i fotpleie, merker hudpleiesalongen en økning i skrubbing, ansiktsrens, negler, og ikke minst øyevipper når våren nå står for tur.         

- Øyevipper er det som er mest i skuddet nå, sier Granmo.        

Alt dette er vårpuss for mennesker, alt etter alderen. Hun tror folk er blitt mer beviste slik pleie, også har de mer penger å bruke på slikt.

- Det er ikke en like stor kostnad for folk. Man må bare ha det.        

Hudpleieren mener også at kroppspleie er velvære.         

- Når du har gjort det den ene gangen, den pussoperasjonen. Om det er vårpuss eller høstpuss. Så vil du ofte gjøre det igjen. For det var deilig, sier hun.        

Et synlig resultat        

Det hotteste nå er behandling som er synlig. Dette er behandling som man kan vise omverden.        

- Vipper, og negler både på hender og føtter, er veldig inn når folk skal reise til Syden, sier hun.        

Det er litt forskjell på aldersgruppene. De litt eldre fikser føtter og skrubber kroppen, mens de yngre har ikke like stort behov for fotpleie, og er mer opptatt av det synlige.        

Mange tatoverer øyebryn og kontur på lepper. Det gjør det lettvint for folk, ifølge hudpleieren. Da slipper man å bruke så lang tid på å sminke seg før man skal på stranden. Salongen har også en lege som gjør Botox.         

- Det er det ganske mange som benytter seg av.        

Ikke bare damer        

Ifølge Granmo var det ofte slik før at man gikk rundt lenge og hadde vondt, kanskje en liktorn eller inngrodd negl, slik at man forandret ganglaget for å tilpasse den vonde foten. Dette forplantet seg videre, og man fikk ofte vondt andre plasser i kroppen, kanskje hofta eller ryggen fikk svi.        

Derfor har markedsføringen av fotpleie vært massiv.         

- Det er pøset på med så mye info om fotpleie, så nå er det like mange menn som damer som kommer for å få fotpleie. Heldigvis. Slik var det ikke før.        

Granmo mener også at mange skjemmes av føttene sine.         

- Det er verre for folk å ta fram føttene, enn det er å kle seg naken framfor folk. Folk skjemmes av føttene.

Artikkeltags