Ut å reise - slik lurer du flyselskapene

Mange prøver å omgå reglene når de tar med seg bagasje på flyet.

Mange prøver å omgå reglene når de tar med seg bagasje på flyet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mange irriterer seg over kronglete bagasjeregler.

DEL

En internasjonal undersøkelse gjennomført for Travellink, viser at norske reisende tar med seg ekstra bagasje om bord på flyet ved for eksempel å legge det i en taxfree-pose eller å ta på seg flere lag med klær.

Samtitdig bruker bare 11 prosent av de reisende alt de pakker ned til turen.

Travellinks undersøkelse blant 11.000 europeiske reisende viser at nordmenn er alt annet enn fornøyde med lavpris-selskapenes bagasjehåndtering. 35 prosent oppgir at de velger bort disse selskapene for å slippe stresset med kronglete bagasjeregler.

16 prosent av de norske reisende velger å betale for innsjekket bagasje.

– Mange opplever at flyselskapenes bagasjeregler er for rigide, og er blitt eksperter i å finne veier rundt systemet. 1 av 5 synes det er vanskelig å få plass til alle nødvendige saker i håndbagasjen, sier sjefen for kundekommunikasjon i Travellink, Maryline Morini.

Dermed har det blitt ganske vanlig at regelverket for håndbagasje blir forsøkt omgått. Nærmere hver tredje norske reisende (31 prosent) oppgir at de har lurt systemet for å få med deg ekstra bagasje om bord.

Det vanligste er å ta på seg flere lag med klær (12 prosent), kjøpe noe på taxfree for å få tilgang til en ekstra pose å legge saker i (9 prosent), eller å gjemme en veske inni en annen (9 prosent).

Blant de som reiser med lavprisselskaper finnes det flere ting de reisende irriterer seg over:

– Å måtte betale dyrt for mat om bord, er det som irriterer oss mest. Deretter følger å betale ekstra hvis du har glemt å skrive ut boardingkortet og at du ikke får sitte sammen med dem du reiser sammen med, uttaler Maryline Morini.

Nordmenn vil ta med seg mer bagasje på reisen enn andre europeere. I gjennomsnitt pakkes 6,7 kilo for en kortere reise (2-3 dager), 10,8 kilo på en middels lang reise (4-6 dager) og 16,5 kilo på en lang reise (7-14 dager). Tyske reisende tar med seg minst bagasje, sier undersøkelsen. (ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken