Gå til sidens hovedinnhold

En festival tar form

Artikkelen er over 14 år gammel

Det er foreløpig lite som minner om en festival. Men her skal storscena stå klar når dørene åpnes fredag formiddag.

Tre lastebiler med telt, kilometervis med kabler gravd ned i bakken, en storscene der bare fundamentet foreløpig er på plass. I går startet arbeidet med å få storscena på plass. Med det er den største jobben gjort før Vikafestivalen går i gang.

– Jeg håper vi er ferdige før det blir natt, sier Mads Mjelle, og anslår at det tar rundt et døgn å få scena opp.

Han forteller at de ligger godt an.

– Vi var ferdige med strømmen for flere dager siden, det største prosjektet til årets festival. Vi har 1.200 ampere gravd ned under området – noe som tilsvarer halvparten av strømmen til Båsmoen. Det er djævelsk mye strøm! Sier festivalsjefen.

Strømanlegget festivalen har investert i, kan de bruke i mange år framover. Noe som sparer mye arbeid til de kommende festivalene. Toaletter har de lånt fra Trænafestivalen, gjerdene er allerede satt opp, og teltscena er på plass.

– Dere har krympet området fra i fjor – hvor mange er det plass til?

– Vi har nok en kapasitet på et sted mellom 14 og 16.000 mennesker, men da begynner det å bli så trangt at det ikke er artig lenger. Er det 6–7–8.000 her samtidig, er det passelig, sier Mjelle.

– Hvor mange tror du det kommer i år?

– Fra Sjona har vi hatt en jevn vekstkurve hvert eneste år, bortsett fra et, og vi regner med å tangere fjoråret også i år, sier han.

I fjor var det til sammen rundt 12.000 mennesker innenfor portene, begge dagene regnet med.

På sletta er 10–12 stykker i gang med monteringen av fundamentet til hovedscenen. I tillegg til egne teknikere, er en håndfull dugnadsarbeidere fra Båsmo & Ytteren idrettslag.

– Jeg har ingen aning om hvor lenge vi kommer til å holde på. Men de sier det kommer regn, så vi skal i alle fall sette opp rammen og taket, sier André Kristoffersen. Han forteller at de fleste fra juniorlaget stiller til dugnad, og at de er rundt 20 stykker til sammen.

– Vi skal også hjelpe til med ryddinga underveis i festivalen, legger han til.