Gå til sidens hovedinnhold

Festivalen er et utmerka eksempel på hva slags opplevelser de som i framtida kommer til Helgeland er på jakt etter

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ytterst i havgapet på Helgeland har det lille øysamfunnet Træna igjen stått på hodet, gjennom intensive festivaldager. Årets Trænafestival er historie, men de aller ivrigste festivalgjengerne har nok allerede nå satt et kryss i kalenderen for neste års festival. Folk fra fjern og nær valfarter til Træna år etter år, for å få med seg den flotte festivalen som byr på både musikalske og mange andre opplevelser, alt fra gourmetmiddager og innsamling av plast i havet til padle- og klatreturer. At Trænasamfunnet hver sommer er i stand til å arrangere en festival som denne, står det stor respekt av. I kommunen bor det 452 mennesker. Og festivalen selger 2.500 billetter. Det sier vel i grunnen alt om at det er mange ildsjeler som legger seg i selene for å kunne gjennomføre et så stort arrangement, på øya som må kunne sies å være langt utenfor allfarvei. Når frivillige også fra andre steder stiller opp er suksessen sikra.

Les også

Bjørn-Ivar fra Rana møtte Marit som bor på Træna, søndag etter festivalen for seks år siden. Siden har de vært et par

 

Trænafestivalen har vært arrangert siden 2002, og har således fått et skikkelig fotfeste i regionen vår. Selv om fotfestet er solid, er det med tanke på ei stadig utvikling viktig og riktig at festivalen knytter til seg nye samarbeidspartnere. I denne runden er det Trænafestivalen og Rana Utviklingsselskap (RU) som har inngått en toårig samarbeidsavtale. Det tror vi garantert blir et spennende samarbeid. Intensjonen er blant anna å se nærmere på hvordan besøksnæringa kan bidra til ei bærekraftig utvikling av regionen.

Les også

RU fester seg til Trænafestivalen: – Vi bør allerede nå se nærmere på hvordan vi kan koble oss på utviklingsorienterte miljøer på kysten og på resten av Helgeland

 

– Vi har over lang tid latt oss imponere over drivkrafta som ligger i og rundt trænasamfunnet.

Det sa Ole Kolstad, som er administrerende direktør i RU, da samarbeidsavtalen ble presentert – og det er lett å være enig med ham i det. RU-direktøren trakk blant anna fram bygginga av storflyplassen som et moment med tanke på å inngå et samarbeid med Trænafestivalen. Reiseliv og kulturbaserte opplevelser er definitivt viktig med tanke på næringsutvikling i nord. Det er ikke mange sommersesonger før de første store flyene lander på den nye Mo i Rana Lufthavn. At RU er på ballen nå og på denne måten kobler seg på utviklingsorienterte miljø på kysten og resten av Helgeland, er framtidsretta og smart. Når turistene kommer i hopetall, for det kommer de til å gjøre, må vi på alle vis være rusta til å tilby spennende bærekraftige opplevelser. Disse må komme i tillegg til fantastiske og opplagte naturopplevelser.

Les også

Bare én ting kunne toppe det å gifte seg på Træna: Lørdag fikk May-Britt (47) og Inge (53) møte sitt store idol

 

Vi har så mye å være stolte av, og vi har så mye flott å vise fram i regionen vår, både til de som kommer langveis fra og til alle andre. Trænafestivalen er et utmerka eksempel på hva vi gjennom samarbeid får til på Helgeland. Og den er et utmerka eksempel på hva slags opplevelser de som i framtida kommer til Helgeland er på jakt etter.

Marit Ulriksen, sjefredaktør

Kommentarer til denne saken