Slik blir festivalsommeren på Helgeland

Verket: Festivalen på Revelen i Mo i Rana som i fjor samlet 15.000 mennesker fordelt på to kvelder og Underverket. I år spiller blant annet Highasakite og Postgirobygget. Foto: Trygve Ulriksen Skogseth

Verket: Festivalen på Revelen i Mo i Rana som i fjor samlet 15.000 mennesker fordelt på to kvelder og Underverket. I år spiller blant annet Highasakite og Postgirobygget. Foto: Trygve Ulriksen Skogseth

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Juni

BLÅ VEGENMo i Rana Pridefestival: 15.–17. juni skal det arrangeres Pridefestival i Rana for første gang. Bitchy Big Boobies Bang Band, Minja Eric og Lil Teez er noen av dem som skal opptre.

Polarsirkelrock: 16.–18. juni blir det grunnkurs swing, videregående og på temanivå Rock n Roll. Grunnkurs tango og jumpboogie, for dansere i alle aldre på Hauknes skole i Mo i Rana.

Hagefesten: 17. juni blir det fest i hagen på Scandic Meyergården i Mo i Rana. Da feirer D.D.E 25-års jubileum. Josef Bamba, Emilie Sofie og dePresno spiller også.

ACR Sommertreff: 22.–25. juni arrangeres Nord-Norges største biltreff på Arctic Circle Raceway i Rana.

Onøydagan: 30.–1. juli blir det barne- og ungdomsaktivitet, quizpub og ekte bygdefest på Onøy.

Hemnes Båt- og fjordfestival: 30. juni–2. juli på Hemnesberget. Elg og Smokie står på scenen, i tillegg til lokale artister. Det blir i tillegg aktiviteter for hele familien.

Juli

Trænafestivalen: 6.–9. juli på Træna. Festivalen ytterst i havgapet kan skilte med Arif, Ingrid Olava, Aurora, Julie Bergan og Wardruna.

Prideparade: 7. juli arrangeres TrænaPride parade på Husøy i Træna under Trænafestivalen for tredje gang.

Kvarø Handelsstevne: 14. juli inviterer tradisjonen tro Kvarøy ungdomslag inn til martna på Indre Kvarøy. I år blir det barneshow med Dori Famous, som også byr opp til fest på kvelden.

Skjærgårdsdagan Sleneset: 21.–23. juli. Trine Rein står på scenen på Sleneset fredag. Lørdag blir det boder og aktiviteter.

66° Nord raceway weekend: 28. -30.- juli skal en av de største arrangørene innen gatebil arrangere en forrykende fartsfest på ACR i Mo i Rana.

(Saken fortsetter under bildet)

August

Hemnesjazz: 3.–6. august kommer blant annet Lill Lindfors, Ole Børud, Ellen Andrea Wang og Hungry John and The Blue Shadows til Hemnesberget.

Svartisenfestivalen: 3.–6. august. Countryfestival på Røvassdalen skole på Skonseng i Rana. Vassendgutane og Sie Gubba er blant bandene som inntar scenen.

Sjyen: 11.–12. august festival på Nesna hvor Ida Maria, Senjahopen og Chris Thompson er blant trekkplastrene.

Verket: 18.–19. august på Revelen i Rana. Verket slår til med blant andre Highasakite, Aurora, Danko Jones, Postgirobygget og Grant-Lee Phillips på årets program.

Klemetspelet: 25.–27. august. I år er det Nils Henrik Buljo som skal fylle Klemets rom under Klemetspelet i Leirskardalen. Hallvard Holmen fyller rollen som Stor Nila og vi møter Anna Åsdell i rollen som Klemets kone. Det blir også Jamtjordmartnan.

September

Lurøy strikkefestival: 15.–17. september tar man strikketøyet fatt i Lurøy. Det blir blant annet foredrag fra lege med spesialisering innen psykiatri, Anne Kristine Bergem.

Artikkeltags