Gå til sidens hovedinnhold

Fikk foten i klem under flere hundre kilo tung rullestein på fjelltur i De syv søstre

En mann på fjelltur i De Syv Søstre måtte hentes av redningshelikopter etter å ha fått foten i klem under en flere hundre kilo tung stein.

Helgeland

[iSandnessjøen] Hovedredningssentralen i Nord-Norge bekrefter at mannen er hentet ned fra Breitinden med Sea King-helikopter etter å ha fått foten i klem under en rullestein.

– Det siste status er at de har hentet mannen som satt fast der oppe. Han ble fraktet ned til flyplassen og kjørt videre med ambulanse derifra til sykehuset i Sandnessjøen. Vi tror ikke han var alvorlig skadet. Han ble heist opp på vanlig måte i Sea Kingen, opplyser HRS.

Meldingene HRS har fått tyder på at steinen kan veie rundt 400 kilo.


HRS fikk først melding om ulykken litt før klokken 18 onsdag.

– Vi vet ikke hva som var skjedd der oppe annet enn at han har kommet i klem i en stein, opplyser HRS.

Brannmannskaper ble løftet opp til skadestedet og det ble benyttet luftputer for å løfte steinen for å få mannen løs.

Mannen skal ikke ha vært alene på tur, men sammen med noen kompiser.

Operasjonsleder hos politiet i Bodø, Mari Lillestø, bekreftet klokken 19.37 at mannen var løs fra steinen, men at han sannsynligvis har skader i foten.

– Det er løftet opp brannannskap med løfteutstyr. Ellers er lege, Røde Kors og redningsmannskap fra Sea King-helikopteret på stedet. Vi vet at steinen var veldig tung, men at de nettopp har fått mannen løs, sier hun til iSandnessjøen.

Det var rundt klokken 19 at iSandnessjøen mottok tips om at redningshelikoptere å se over Breitinden. HRS bekreftet like etter at det var snakk om en pågående redningsaksjon.

– Et ambulansehelikopter fra Brønnøysund er på stedet, i tillegg til at en Sea King fra Bodø er på vei. Ekstra mannskap fra Røde Kors og Ytre Helgeland brann- og redning (Sandnessjøen) er tilkalt. Mannen vil bli fraktet ned til sykehuset, opplyste HRS.

Kommentarer til denne saken