Under Drivkraftkonferansen delte SpareBank 1 Helgeland ut priser og stipend til ildsjeler og bedrifter som gjør en forskjell i lokalsamfunnet, skriver banken i en pressemelding.

Drivkraftkonferansen 2022 ble i år arrangert i Sandnessjøen, med tema miljø, energi og bærekraft. Bakteppet er at det grønne skiftet gir store muligheter for Helgeland - men hva skal til for at regionen skal bli det grønne beltet i Norge? Det var et av spørsmålene som ble stilt under årets konferanse.

Med flere nasjonale navn, blant annet Isabelle Ringnes og Petter Gulli, og lokale navn som Ole Kolstad, Espen Isaksen og Kristian Warholm på programmet, var det lagt til rette for en spennende konferanse om vår tids største utfordring: Klimaspørsmålet.

Tradisjonen tro ble det også delt ut stipend og priser til ildsjeler og bedrifter som gjør en forskjell i samfunnet.

Kjøler ned med bærekraftig kompetanse

Første ut var Kompetansestipendet, som skal bidra til kompetanseheving og utvikling av ansatte i bedrifter på Helgeland. I år kommer Kompetansestipendet til gode for flere – og for hele Helgeland, står det i pressemeldingen.

Bærekraft er cool – bokstavelig talt. Mottakeren av årets Kompetansestipend er bedriften PTG Helgeland, som leverer tjenester innen kuldeteknikk. Bedriften har kontorer i alle fire byene på Helgeland, med hovedkontor i Mosjøen. Kompetansestipendet på 30 000 kroner skal brukes til å sende flere ansatte på co2-kurs i Danmark denne høsten.

- Det er de flinke håndverkerne våre som er det grønne skiftet i praksis. Takk til banken som anerkjenner dyktige fagarbeidere og håndverkere i PTG - og på resten av Helgeland. Takk for at vi får bygge videre på bærekraftig spisskompetanse, sier Johan Lindseth i PTG Helgeland fra scena under Drivkraftkonferansen.

- Lokalbanken støtter og heier på bedrifter som satser på kompetanseheving og bærekraftige løsninger. Årets mottaker har fokus på begge deler, og har virksomhet på hele Helgeland, sier Tor Magne Aanonli, som er leder for bedriftsmarked i SpareBank 1 Helgeland.

En drivkraft for dansemiljøet i Mosjøen

Dansemiljøet i Mosjøen og omegn hadde ikke vært det samme uten årets mottaker av drivkraftprisen som får 100 000 som de skal dele ut til ett eller flere formål som ytterligere skal styrke det frivillige arbeidet på Helgeland.

På få år har BALANCE Mosjøen Danseforening greid å bygge opp et solid og godt dansemiljø i Vefsn, og har i dag over 300 unge medlemmer, og et viktig tilbud ikke minst for jenter. Et enstemmig styre i Gavestiftelsen avgjorde derfor at årets Drivkraftpris går til BALANCE.

- Med et slikt engasjement for lokalmiljøet er det ikke vanskelig å se hvorfor BALANCE fortjener årets Drivkraftpris. De er en verdig mottaker og en ekte drivkraft for dans og kultur på Helgeland, sier administrerende direktør i SpareBank 1 Helgeland, Hanne Nordgaard fra scena under kveldsarrangementet på Drivkraftkonferansen.

- Å få en slik stor anerkjennelse kommer godt med. Det gir oss drivkraft. Nå må vi bare jobbe videre med å utvikle oss, sier Marit Thomassen i BALANCE, som mottok prisen sammen med partner Rikke Lund og et knippe dansere som sto for kveldens underholdning.

- Det er kjekt at vi kan være til nytte i lokalsamfunnet, og at mange utvikler seg hos oss og at vi kan bidra til å skape gode opplevelser; det er vi stolte av, sier Rikke Lund i BALANCE.

- Vi i Lokalbanken setter stor pris på jobben dere gjør, og jobben dere har gjort for dansemiljøet i Vefsn. Det er utrolig inspirerende, avslutter Hanne, skriver banken i pressemeldingen.